Citizen Pingo Ur – Anmeldelse af kronprinsens favorit i frømandskorpset

I denne artikel skal det handle om et ikonisk og tidløst dykkerur, nemlig Citizen Promaster Pingo JP2000-08E, som med god grund er et af de mest populære dykkerure i verden. 

Faktisk er det intet mindre end den model HKH Kronprins Frederik selv brugte i sin tid som frømand. 

Af den grund har dykkeruret også navnet ”Pingo” efter det kælenavn han selv fik tildelt i frømandskorpset. 

Historien om hvorfor han fik det kælenavn, kan du bl.a. læse mere om længere nede efter anmeldsen af Pingo uret, hvor jeg gennemgår dets fordele og ulemper.

Pingo ur 1

Citizen Promaster Pingo Ur JP2000-08E

Er et af de allermest populære dykkerure nogenside. Det er intet mindre end den model HKH Kronprins Frederik selv brugte i sin tid som frømand.

Af den grund har dykkeruret også navnet ”Pingo” efter ham. Det ikoniske ur fra verdens største urproducent Citizen har en stilren urskive med gummirem, der giver et sporty maskulint udseende. 

Med Pingo får du et tidløst ur med over 30 år på bagen, der ved sin introduktion var bane-brydende. Dengang var det nemlig uset at et traditonelt armbåndsur havde en elektronisk dybdemåler integreret. 

Pingo uret har et hav af andre smarte funktioner, som kan ses i videoen længere nede.

78 anmeldelser
4.9/5
Citizen Aqualand Classic (Pingo ur)

Citizen Promaster Pingo er det perfekt eksempel på, at et ualmindeligt holdbart ur af højeste kvalitet ikke behøver gøre dig fattig.

Producent: Citizen, stiftet i 1918. De er verdens største urproducent og har været det siden 1986. Med et ur fra Citizen er du garanteret hårdførhed, kvalitet og holdbarhed. Hvis du ikke er overbevist, kan du jo bare spørge Kronprinsen.

Egenskaber:

  • Vandtæthed: 20 ATM (200 meter)
  • Urværk: Quartz (batteri)
  • Urkassens materiale: Rustfrit stål 
  • Urkassens diameter: 44 mm
  • Glas: Mineral
  • Vejl. pris: 3.999,- kr. Køb det her

Fordele: Uret har et hav af smarte funktioner såsom dybdesensor, dykker- og dybdealarm, dekompressionalarm, dykkerlog der gemmer data fra de seneste 4 dyk, stopur, datovisning og en selvlysende overflade der lyser op i mørke. 

Desuden bidrager gummiremmen til ekstra komfort, så uret ikke bare ser godt ud, men også er funktionelt og behageligt at have på.

Ulemper: Uret er ikke automatisk, og batteriet skal derfor skiftes på et tidspunkt. 
Dette er bl.a. grunden til at uret kan købes så billigt.

Se nærmere på Pingo Uret i denne video

Historien om hvorfor det fik navnet Pingo Ur

Kronprinsens kælenavn Pingo opstod under hans frømandsuddannelse i 1995, på en øvelse, hvor han fik vand i sin våddragt, der pustede sig op, så han lignede og vraltede som en pingvin.

Desuden er der en symbolsk betydning – kronprinsen blev også kaldt Kejserpingvin, da han jo en dag skal være konge.

I sin tid som frømand bar han sit favorit-ur, Citizen Promaster Aqualand JP2000-08E, og deraf fik uret også kælenavnet Pingo tilknyttet. 

Du kan se billeder af en ung Kronprins Frederik fra hans tid i frømandskorpset med uret på sit håndled og læse flere historier i artiklen fra DR her

Vil du gerne se andre dykkerure end Pingo? 

Et godt sted er hos Dykkerur.dk. Det er en højt specialiseret webshop, hvor du ikke finder andet armbåndsure til dykning. 

De har helt styr på de bedste dykkerure fra de største brands, og selvom det er en relativt ny webshop, så har ejerne bag ved været i urbranchen siden 2009. De sætter en ære i at levere kvalitetsure til markedets laveste priser. 

Pingo ur 2
4.6/5

4,6 ud af 5 stjerner baseret på 37 anmeldelser fra Trustpilot

  • https://www.dr.dk/nyheder/webfeature/faq-kronprinsen-50aar
  • https://www.dr.dk/nyheder/kultur/film/froemaend-stormer-foedselsdagsshow-de-er-kronprinsens-anden-familie
  • https://www.bt.dk/royale/frede-og-froeerne
  • https://www.hodinkee.com/articles/citizen-aqualand-birth-of-a-legend-end-of-an-era
Læs også
Hold dig opdateret i vores dykkerunivers

Har du lyst til at blive opdateret med nyheder og spændende blogindlæg om dykning? Så tilmeld dig vores nyhedsbrev og få tips og dykkerhacks direkte i din indbakke.

Del opslaget med nogen du kender

Abonner
Giv besked om
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments