Full face snorkelmaske til børn og voksne – find den helt rigtige helmaske til snorkling

Snorkling er en fantastisk måde at opleve havet på. Ligegyldigt om du skal prøve det for første gang eller du er en garvet snorkler med mange oplevelser på bagen, så er der al mulig grund til at overveje at købe en full face snorkelmaske.

Hvorfor vælge en full face snorkelmaske?

En full face snorkel maske er som navnet antyder en maske, der dækker hele ansigtet. Normale masker dækker derimod kun næsen og øjnene, og det kan faktisk være mindre praktisk. 

 • Du kan se meget mere. De fleste full face modeller er kurvet ved tindingerne, så du får en langt bedre 180 graders udsigt og bedre mulighed for at tage hele snorkeloplevelsen ind.

 • Der kommer mindre vand ind. Netop fordi masken dækker hele dit ansigt, er der mindre risiko for at der kommer vand ind, når du bevæger ansigtet, fx når du smiler over en fisk, en koral eller et andet vildt syn under havoverfladen.

 • Du kan trække vejret helt normalt. Dette er især en fordel for dig, der ikke har så meget erfaring med at snorkle. Med en almindelig maske kan du kun trække vejret gennem munden, fordi masken blokerer for næsen. Med en full face snorkelmaske derimod kan du trække vejret gennem både næse og mund, hvilket vil give dig en langt mere behagelig oplevelse af at være under vandet.

Der er dog en enkelt ulempe ved maskerne – hvis du gerne vil dykke dybere end 2 meter, så egner en helmaske sig ikke. Det skyldes, at al luften inde i helmasken bliver komprimeret, og det er ikke muligt at trykudligne som normalt ved at klemme på næsen.

Hvis du gerne vil kunne dykke med din maske, skal du i stedet købe en almindelig dykkermaske eller en full face dykkermaske (sidstnævnte kræver et dykkercertifikat).

Se også vores guide til almindelige snorkelmasker og snorkeludstyr her

Skal masken derimod bruges kun til snorkling, så har du med en full face maske mulighed for at få en fortryllende undervandsoplevelse.

full-face-snorkelmaske
Se full face snorkelmasker her
full face dykkermaske
Se full face dykkermasker her

Snorkelmasker til både børn og voksne

Hvis du er på udkig efter en full face snorkelmaske til både børn og voksne, så har vi her fundet to gode bud. Nemlig Aqua Lung og Ocean Reef Aria.

Begge fås i både voksen- og børnestørrelse, så I kan have matchende masker næste gang I snorkler. Især til børn er en full face maske en god ide, da det giver bedre komfort og dermed en bedre oplevelse.  

Cruz Full Face snorkelmaske til børn og voksne

Cruz snorkelsættet er ideelt til en ubesværet og god oplevelse med snorkeling.

Det er derfor ikke et dumt bud på en dykkermaske, der egner sig godt til førstegangssnorklere og børn.

3 fordele ved Cruz snorkelsættet: 

 • 180 graders panoramaudsigt gennem linsen. 
 • Snorklens design sikrer, at der ikke kommer vand ind, selv når den er helt under vand. 
 • God åndbarhed. Det er den maske på markedet, hvor man oplever den mest ubesværede vejrtrækning på grund af designet. 

Vil du have den mest enkle oplevelse med at snorkle, så er Cruz masken altså et oplagt valg.

29 anmeldelser
4.1/5
Cruz Full Face snorkelmaske
Fra DKK 415,-

Masken til voksne fås i kombineret sort/rød. Til børn fås den i mørkeblå eller pink, hvilket er smart, da masken nemt kan blive fundet igen i tilfælde af at man taber den.

Linsen er lavet af polycarbonat, hvilket er utrolig holdbart. Samtidig sikrer designet, at linsen ikke dugger. Prismæssigt er denne masken en af de billigste på markedet og derfor velegnet til den prisbevidste. 

Find masken til voksne her, og brug størrelsesguiden, når du vælger størrelse. 
Cruz til børn fås her, og den findes kun i en størrelse, men passer på alderen 4-12 år. 

Seac Unica helmaske til voksne

Seac Unica helmasken er et godt kompromis til dig, der gerne vil have en ubesværet dykkeroplevelse og samtidig ikke vil lave en større investering. Helmasken kan nemlig alt det, som den skal kunne og er prismæssigt overkommelig.

3 fordele ved Seac Unica helmaske: 

 • Full Spectrum View giver dig 180 graders udsyn. 
 • Dry top på snorklen sikrer, at der ikke kommer vand i snorklen.
 • Patenteret system på forsiden af masken, som leder din udånding ud lettere og mere behageligt. 

Ud over det patenterede system, der gør at du nærmest ikke vil bemærke at du faktisk trækker vejret under vand, så har masken også en separat kanal til ud- og indånding, så masken ikke dugger, samt et purge system, der lukker vand ud, skulle der komme noget ind.

Tidligere
Næste
10 anmeldelser
4.5/5
Seac Unica helmaske til voksne
DKK 399,-

Masken har også fokus på både komfort og design. Remmene er behagelige og modsat mange af de andre masker, fås Seac Unica nemlig i et stort udvalg af farver. 

Masken kommer i to størrelser og kan købes her.

Snorkelmasker kun til voksne

En del af de bedste masker på markedet er kun fremstillet i størrelser til voksne. Vi har her fundet to rigtig gode bud til dig, der ikke har børn med ude at snorkle.

Ocean Reef Aria Full Face Snorkelmaske

Ocean Reef er et anerkendt og meget erfarent mærke inden for dykkerudstyr, der nu er på markedet med en af de bedste helmasker, der aldrig før er set. 

3 fordele ved Ocean Reef Aria: 

 • Panorama udsigt. Den maske på markedet, der giver det største synsfelt.
 • Snorklens dry top gør, at der ikke kan komme vand ind i snorklen, selvom du er helt under vand.
 • Automatisk ventil i bunden, som lukker vand ud, hvis der kommer noget ind.

Snorkelsættet sikrer dig altså en oplevelse uden alle de gener, der normalt kan være. Aria-masken er lavet af materialer af høj kvalitet, som også sikrer at maskens synsfelt ikke kan dugge til.

360 anmeldelser
4.3/5
Ocean Reef Aria
fra DKK 699,-

Ocean Reef Aria er desuden en meget velset maske, kigger man på dens mange anmeldelser. Her bliver især fremhævet maskens komfortable pasform. Nogle andre full face masker har en tendens til at placere ekstra pres på forskellige dele af ansigtet, hvor Aria masken er meget behagelig at have på.

Prismæssigt er masken i den dyre ende, men vil du snorkle totalt ubesværet, så er der rigtig mange mennesker, der har fundet den ultimative maske i Ocean Reef Aria. Den kommer i 4 størrelser, hvor XS passer til børn. Du kan finde produktet og størrelsesvejledning hos Kingfish her.

Ocean Reef Aria QR+ snorkelmaske til voksne

Ocean Reef har i denne nye model opdateret deres Aria snorkelmaske og givet den en række smarte high tech funktioner. 

3 fordele ved Ocean Reef Aria QR+: 

 • 180 graders udsyn 
 • Snorkel-teknologi, der sikrer du ikke får vand ind. 
 • Klik-på rem, der gør det nemmere at tage masken af og på. 

Masken har altså de almindelige, fordelagtige funktioner, der sikrer en komfortabel oplevelse med dykning. 

Udover det gør remmen, der ikke skal over hovedet, men kan klikkes på og af, det meget nemmere at få masken på. 

Der er desuden kameraholder, så du kan dykke med et GoPro eller andet undervandskamera og få fantastiske billeder med hjem fra din tur.

Tidligere
Næste
110 anmeldelser
4.8/5
Ocean Reef Aria QR+
DKK 849,-

QR+ snorkelmasken giver dig også mulighed for at tilvælge Snorkie Talkie, som er et nyt og banebrydende koncept. Med en snorkie talkie kan du nemlig tale med andre snorklere, der også har en snorkie talkie på sig. Så hvis I er en gruppe af sted, kan I tune ind på samme kanal og kommunikere.

Du kan også tilvælge en walkie talkie, således at du fra vandet kan kommunikere med en, der står på stranden helt op til 500 m væk. Er du på ferie med børn er det altså en oplagt maske at vælge, hvis du gerne vil fortælle hvad du ser, mens du snorkler.

Denne snorkelmaske er egnet til børn over 10 år, så den er primært til voksne. Masken kommer i tre størrelser og tre farver og kan købes hos Diving2000 her.

Hvad skal du kigge efter ved køb af snorkelmaske?

De masker, vi har fremhævet her, er alle bud på rigtig gode full face snorkel masker. 

Der er generelt 5 ting, du skal være opmærksom på, når du køber en ny maske:

 • Komfort
 • Remme
 • Mulighed for GoPro montering
 • Størrelse
 • Linsens udformning

Hvor komfortabel masken er handler meget om både størrelse og remme. Du skal selvfølgelig vælge den rigtige størrelse, hvilket vi kommer mere ind på om lidt, og så skal remmene sikre dig at masken holdes på plads.

Maskerne er også forskellige i, hvorhenne der lægges mest tryk på ansigtet, men som udgangspunkt gælder det om at vænne sig til det. I starten kan det nemlig godt føles lidt mærkeligt at have en full face maske på.

Sådan finder du den rigtige størrelse

Den rigtige størrelse er helt essentiel for, at din snorkelmaske fungerer som den skal. Du finder den helt rette størrelse ved at måle fra toppen af næseryggen til hagen. Afhængig af hvilken model, du vælger, vil denne målte længde passe til en bestemt størrelse. Følg derfor de forskellige størrelsesguider på de forskellige sider.

Det er meget vigtigt, at der ikke er noget mellemrum mellem hagen og masken, da der så kan komme vand ind. Man skal kunne mærke at masken forsegler sig om ansigtet. Hvis du har skæg, bliver masken derfor også nødt til at sidde strammere.

Linsens udformning

Linsens udformning er vigtig i og med, at der generelt findes to forskellige. Alle maskerne her giver såkaldt panorama-udsigt og samtidig er de flade på forsiden. Det er vigtigt at vælge en flad maske, da den giver et normalt udsyn.

Den anden mulighed er nemlig en snorkelmaske, som kurver og således kan forvrænge dit udsyn. Det er problematisk, når man er under vand, da det bliver svært at vurdere hvor langt væk noget er. Fx er det nemt at komme til at skære sig på en koral, hvis den pludselig er tættere på end det ser ud.

Læs også
Hold dig opdateret i vores dykkerunivers

Har du lyst til at blive opdateret med nyheder og spændende blogindlæg om dykning? Så tilmeld dig vores nyhedsbrev og få tips og dykkerhacks direkte i din indbakke.

Del opslaget med nogen du kender

Abonner
Giv besked om
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments