De 4 bedste svømmeveste til børn og babyer

En svømmevest er ideel, når familiens mindste skal blive bekendt med vandet og lærer sine første svømmetag. Udover at beskytte barnet imod solens skarpe UV-stråler, og holde på den lilles kropsvarme i vandet, er svømmevestens primære funktion at sikrer den trygge og naturlige opdrift. 

Derfor kaldes det også for en badevest, eller flydevest, da den hjælper børnene til at flyde og blive ovenvande. 

Vær dog opmærksom på, at en svømmevest ikke er designet til at erstatte en rigtig redningsvest. Svømmevesten er svømmeudstyr designet til leg, ikke redningsudstyr for overlevelse. Men husk at uanset hvad, er voksent opsyn essentielt til enhver tid. 

I denne artikel har jeg udvalgt 3 af de bedste svømmeveste til både børn og babyer. Du får til sidst også et par fif til, hvordan du vedligeholder en svømmevest til børn, så de kan få glæde af den længst muligt. 

Ønsker du i stedet at se det komplette udvalg af svømmeveste til børn?
Så anbefaler jeg dig at gå direkte til Danmarks førende svømme-webshop » Watery her 

svoemmevest boern

Et bedre alternativ til andet flydeudstyr

Personligt mener jeg, at en svømmevest er et langt bedre alternativ end andet udstyr der også hjælper de små med at holde opdriften, såsom svømmebælter, baderinge og svømmevinger. 

Det skyldes, at imodsætning til bælter og vinger, så kan vesten ikke risikere at ryge af under svømningen, da den har en snor som spændes imellem benene. Desuden er den meget behagelig og let for barnet at bevæge sig i, hvilket giver en langt mere naturlig og korrekt svømmeposition i vandet. Barnet har det derfor sjovere i vandet og lærer at svømme mere korrekt. 

Forskellen på en svømmevest og redningsvest

Der er mindre opdrift eller flydehjælp i en svømmevest, men hvis du søger tryghed ved poolen eller stranden vil det være ubehageligt for et barn at lege i en redningsvest, og her er det at badevesten med sine indbyggede flydeelementer er ideel. 

En redningsvest er både tung og hæmmer bevægelsesfriheden, hvilket slet ikke sagen når man skal lære at svømme eller bare få selvtilliden i vandet. Til gengæld er redningsvesten løsningen for barnet, der skal med ud at sejle langt væk fra kysten. Redningsvesten har nemlig en krave der holder hovedet oven vande såfremt man bliver bevidstløs eller udmattet. 

Svømmeveste til børn og babyer

Nedenfor kan du se 3 gode bud på en svømmevest til børn og babyer. 

Konfidence Original Svømmevest til børn fra 18 mdr - 7 år

Den originale Konfidence svømmevest til børn er ikke uden grund den mest populære når vi taler svømmeveste. Den har Lycra-syninger der er ekstra bløde for at sikre en behagelig pasform og er lavet af 3 mm tykt neopren i høj kvalitet der giver 100% UV-beskyttelse på de områder den dækker.

Den fungerer dermed også som en våddragt, der opvarmer vandet fra koldere swimming pools og hav, hvilket sikrer længere tids sjov i vandet. 

Konfidence svømmevesten fås i en kombineret mørkeblå/lyseblå farve til drenge og mørkeblå/pink farve til piger. Alle veste har derudover en tydelig gul farve bagpå, så dit barn kan ses på afstand. Den er desuden tilgængelig i 3 forskellige størrelser fra 18 måneder op til 7 års alderen.  

Tidligere
Næste
238 anmeldelser
4.4/5
Konfidence Original Svømmevest
DKK 329,-

Producenten Konfidence er med mere end 20 års erfaring blevet førende indenfor børnesvømning, og deres produkter er anvendt af svømmetrænere og svømmeklubber over hele verden. 

Svømmevesten er forsynet med en selv-låsende lynlås der giver forældre ekstra ro i sindet, og otte punkterfri flydeelementer er indlagt i invendige lommer, der kan fjernes enkeltvis i takt med at dit barn bliver mere tryg ved at svømme og opholde sig i vandet. Konfidence har kort sagt designet en svømmevest til børn, hvor der er tænkt over alle detaljer og funktionalitet! 

Egenskaber:

 • 100% UV-beskyttende stof
 • Blødt materiale lavet af 3 mm neopren (våddragt materiale).
 • God bevægelighed for armene.
 • Den er justerbar, så dit barn kan vokse i den.
 • Udtagelige flydeemner, så opdriften selv kan justeres.
 • Selv-låsende lynlås.
 • Køb den her.

Konfidence Junior Svømmevest til børn fra 8 - 14 år

Denne populære svømmevest er udviklet i til de lidt større børn. 

De 8 skumdele er et justerbart opdriftssystem, som giver fleksibilitet til at fjerne og dermed justere på opdriften og sværhedsgraden.

Den er et godt alternativ til de større børn, som frygter at blive drillet af de andre, hvis de skal iføre sig svømmevinger.

Den justérbare strop, skaber sikkerhed og gør det let at sikre en god komfort for ethvert barn. Kan fjernes hvis det ønskes.

Vesten fås i blå til drenge og lyserød/lilla til pigerne. Den er desuden tilgængelig i 3 forskellige størrelser fra 8 år og op til 14 års alderen.  

28 anmeldelser
4/5
Konfidence Junior svømmevest
DKK 409,-

Egenskaber:

 • Højkvalitets neopren
 • 8 flydeelementer forside og bagside af skum (kan fjernes for at øge sværhedsgraden)
 • Stor lynlås for maksimal sikkerhed
 • Justerbar stropper mellem benene så den kommer til at sidde perfekt (kan fjernes)
 • Vestens udformning giver god bevægelighed – flere svømmeformer bringes i spil
 • Vejl. pris: 409,- kr. Køb den her.

Beco-Sealife Svømmevest til børn/baby fra 1 - 6 år

Denne super seje og praktiske Beco Sealife Svømmevest minder en del om Konfidence svømmevesten fra tidligere. Den er ligeledes lavet i det bløde og hudvenlige materiale neopren, der sikrer komforten og opvarmer koldere vand ligesom en våddragt.

Flydevesten har en god pasform, der sørger for maksimal bevægelsesfrihed samt en benstrop der sikrer at vesten bliver hvor den skal når barnet er i vandet. Så kan barnet både føle sig tryg i vandet, samtidig med at have det fantastisk sjovt.

De udtalelige flydeelementer kan fjernes således at flydeevnen gradvist kan sænkes mens barnet lærer at svømme.

Vesten fås i farverne blå/grøn eller blå/pink med forskellige flotte motiver som både piger og drenge vil elske. 

Tidligere
Næste
15 anmeldelser
4.9/5
Beco Svømmevest
DKK 339,-

Egenskaber:

 • Lavet i blødt hudvenligt neopren materiale ligesom våddragter.
 • Justerbar strop imellem benene så den holdes på plads til enhver tid.
 • Udtagelige flydeemner, så opdriften selv kan justeres.
 • Small = for børn i alderen 1-3 år og 15-18 kg vægt
 • Medium = for børn i alderen 3-6 år og 18-30 kg vægt
 • Køb den her.

Aqua Sphere Svømmevest til børn fra 2 - 6 år

Denne populære svømmevest er udviklet i samarbejde med den legendariske svømmer, Michael Phelps. 

De indbyggede skumdele er jævnt fordelt i vesten, hvilket giver optimal opdrift og sikrer stabilitet og balance i vandet.

Vesten er udviklet således at børn kan lære at flyde både på maven og på ryggen, og som noget helt unikt har den et indbygget håndtag på bagsiden. Ryghåndtaget gør det let at assistere barnet i vandet og de multi-justérbare stropper, gør det let at sikre en god komfort for ethvert barn. 

Vesten fås i grøn/blå til drenge og pink til pigerne. Den er desuden tilgængelig i 2 forskellige størrelser fra 2 år og op til 6 års alderen.  

Tidligere
Næste
17 anmeldelser
4.4/5
Aqua Sphere svømmevest
DKK 399,-

Egenskaber:

 • Ydrestof: 50% Polyester / 50% SBR gummi
 • Indrestof: 100% Polyester
 • Flydeelementer forside og bagside af skum (kan ikke fjernes)
 • Indbygget ryghåndtag så man som forældre kan hjælpe barnet
 • Justerbar stropper i siderne og mellem benene så den kommer til at sidde perfekt
 • Vestens udformning giver god bevægelighed – flere svømmeformer bringes i spil
 • Vesten fylder mindre, men holder ikke på varmen ligesom en våddragt
 • Vejl. pris: 349,- kr. Køb den her.

Sådan forlænger du svømmevestens levetid

Har du købt en flydevest til dit barn og vil du gerne forlænge dens levetid, så den lille kan få glæde af den i længst mulig tid? Så får du her tre gode råd som heldigvis er lette at udføre.

 1. Først og fremmest bør man ikke efterlade badevesten i vandet eller ude i direkte sollys når man ikke bruger den. Især i swimming pools kan klorinen skade materialet, mens solens stråler vil få farverne til at falme hurtigere. 

2. Vask svømmevesten med rent vand og fjerne alle rester af mudder eller sand. Hæng den derefter til tørre, og lad den lufttørre. 

3. Opbevar vesten på et tørt og køligt sted. Hvis der ikke følger en opbevaringspose med ved købet, så kan en kasse blot anvendes i stedet.  

Hvor kan du købe en svømmevest til børn?

Der findes mange forhandlere af svømmeveste til børn. Derfor kan det være svært at vurdere, hvor du skal gå hen. 

Et godt bud er dog Watery.dk, en af de førende danske forhandlere, der ikke blot kan bryste sig af nogle af landets bedste priser og et af de største sortimenter – de byder også på en længere række af øvrige fordele, som du kan se herunder. 

100% primatch

Billigst eller de matcher

1-2 dages levering

Gratis fragt over 599,-

Support fra 08-22

Vejledning alle dage

4.5/5

4,6 / 5 stjerner baseret på +4.000 anmeldelser fra Trustpilot

Vil du læse mere om de forskellige typer af veste?
Så kan du læse mere på Søsportens Sikkerhedsråd´s hjemmeside her.

FAQ om svømmeveste

Hvad gør en svømmevest til børn?

Udover at beskytte barnet imod solens skarpe UV-stråler, og holde på den lilles kropsvarme i vandet, er svømmevestens primære funktion at sikrer den trygge og naturlige opdrift.

Derfor kaldes det også for en badevest, eller flydevest, da den hjælper børnene til at flyde og blive ovenvande.

Vær dog opmærksom på, at en svømmevest ikke er designet til at erstatte en rigtig redningsvest.

Hvilken svømmevest skal jeg vælge?

Det kan du læse mere om i vores guide herover. Tænk over budget, pasform og materiale – så der er størst mulig bevægelsesfrihed – uden at det går ud over sikkerheden. 

Hvad er forskellen på en svømmevest og redningsvest?

Opdriften er mindre i en svømmevest og man får større bevægelsesfrihed end i en redningsvest. En redningsvest er både tung og hæmmer bevægelsesfriheden, hvilket slet ikke sagen når man skal svømme. Redningsvestens primære funktion er at sikrer overlevelse i vandet, derfor har den en krave der holder hovedet oven vande såfremt man bliver bevidstløs eller udmattet.
Læs også
Hold dig opdateret i vores dykkerunivers

Har du lyst til at blive opdateret med nyheder og spændende blogindlæg om dykning? Så tilmeld dig vores nyhedsbrev og få tips og dykkerhacks direkte i din indbakke.

Del opslaget med nogen du kender

Abonner
Giv besked om
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments