Suunto Zoop Novo – Anmeldelse af verdens mest solgte dykkercomputer

Du skal ikke lede længe i internettets dykkerunivers, før det fremgår, at en dykkercomputer er noget af det bedste udstyr, du kan anskaffe dig. Det er ikke overraskende. En dykkercomputer kan nemlig måle dybde, tage tid og om nødvendigt alarmere dig under dit dyk. Dermed øger dykkercomputeren din sikkerhed, når du færdes under vandet. 

I dette blogindlæg skal det handle om en helt specifik dykkercomputer, nemlig Suunto Zoop Novo, som (med god grund) er den mest solgte dykkercomputer i verden. Er du snarere ude efter mere generel information om køb af dykkercomputere, så bør du i stedet læse her.

Suunto Zoop Novo

Suunto Zoop Novo

Suunto Zoop Novo er førstevalget hos mange begynderdykkere, og det forstår man godt. Med sine fire knapper og intuitive design er det nemt at bruge. 

Det fås i flere forskellige farver (blå, lime og sort) og til en relativt billig pris. 

Uret er perfekt til nybegyndere, fordi det har de nødvendige funktioner – hverken mere eller mindre.

Dermed har du lige præcis de informationer, du har behov for, uden at skulle lede mellem overflødige features, du alligevel ikke får brugt. 

298 anmeldelser
4.6/5

Suunto Zoop Novo

Egenskaber:

  • Gasser: Luft, nitrox
  • Viser dykketid og maksimal dykketid
  • Deep stop alarm og dekompressionsinformation
  • Display med baggrundsbelysning
  • Fridykkerfunktion
  • Logbog (140 timer) og indbygget dykkerplan – OBS! Kabel medfølger ikke, men skal købes separat.
  • Batteritid med 100 dyk om året: 1,5 år. (Batteriet kan udskiftes af brugeren.)
  • Vandtæthed: 80 m
  • Baggrundsbelysning
  • Automatisk startfunktion

Køb det her.

Fordele: Dekompressionsinformation. Hvis du overskrider grænsen for, hvor dybt du må dykke, giver uret dig information om de intervaller og stop, du skal lave på vej op for at undgå trykfaldssyge. Computeren har automatisk startfunktion og 140 timers logbogshukommelse.

Ulemper: Uret er for stort til at blive brugt som hverdagsur. USB-kabel købes separat.

Suunto Zoop Novo kan købes ved følgende forhandlere:

Generelt om Suunto Zoop Novo

Suunto Zoop Novo en dykkercomputer, der på mange måder er gjort så intuitiv og brugervenlig som muligt. Derfor er det uden overraskelse førstevalget hos mange begynderdykkere.

Computeren fås i flere forskellige farver (blå, lime og sort) og måler 66,1 mm i diameter og 26,2 mm i tykkelsen. Det giver god plads på displayet, hvor informationerne let kan aflæses i form af store tal. Suunto Zoop Novo er desuden udstyret med baggrundsbelysning, der kan aktiveres, når du dykker om natten eller ved en dybde, hvor lyset ikke kan nå ned. Dermed har du altid de bedste forudsætninger for at aflæse informationerne på displayet.

Computeren er udstyret med de vigtigste basisfunktioner såsom at vise dykketid, maksimal dykketid, deep stop alarm og dekompressionsinformation. Det er let at navigere i informationerne med de fire knapper, og computeren får generelt meget ros for sin intuitive opsætninger. Suunto Zoop Novo giver dig kort sagt alle de nødvendige informationer, uden at du skal lede mellem overflødige features, du alligevel ikke får brugt.

Endnu en grund til, at computeren er anbefalelsesværdig til nybegyndere, er den konservative beregning af fx stopgrænse. Det betyder, at computeren sørger for at advare dig i god tid, så du altid dykker et godt stykke inden for sikkerhedsgrænsen. Dette er ikke kun et plus for nybegynderen, men en feature, som er rar for alle dykkere. Sikkerhed kan trods alt aldrig prioriteres for højt.

Ikke kun for nybegyndere

Selvom Suunto Zoop Novo ofte bliver omtalt som det perfekte kit til nybegynderen, så betyder det langt fra, at de øvede dykkere ikke også kan få glæde af den. Det enkle og intuitive system er en fordel for alle dykkere, der vil kunne tilgå computerens funktioner så let som muligt. 

I stedet for at investere i en billig og funktionsfattig computer, får man I Suunto Zoop Novo en computer, som man kan have i mange år – også i takt med at man bliver en bedre dykker og går fra nybegynder- til øvet niveau.   

Særlige funktioner hos Suunto Zoop Novo

Automatisk start

Suunto Zoop Novo er en dykkercomputer, der på mange måder er gjort så intuitiv og brugervenlig som muligt. Det ses i den grad i form af den automatiske startfunktion. Du skal bare tage computeren om håndleddet og dykke ned i dybet. Herefter starter computeren automatisk dive mode og viser dig bl.a. din dybde og dykketid.

Logbog

En anden uundværlig funktion for enhver dykkerentusiast er logbogsfunktionen. Zoop Novo har hele 140 timers hukommelse, så du kan gemme informationerne om dit dyk og derefter overføre det til en rigtig computer via et USB-stik. Det er vigtigt at være opmærksom på, at kablet, der forbinder dykkercomputeren og din almindelige computer, ikke følger med i pakken, når du køber Zoop Novo. 

Du skal derfor købe det separat. Her bør du være særligt opmærksom på, at du køber det rigtige kabel, der passer til Novo-modellen og ikke bare den almindelige Zoop. En del købere er nemlig blevet vildledt på nettet og har fejlagtigt købt kablet til Suunto Zoop i stedet for Suunto Zoop Novo.  Du finder det korrekte kabel til modellen her

Hvad siger køberne?

Suunto Zoop Novo er som sagt en særdeles populær dykkercomputer, der er solgt i rigtig mange eksemplarer. Én ting er dog at læse de produktbeskrivelser, der er at finde på nettet. En anden er at læse, hvad brugerne egentlig synes om det produkt, de har købt. Nedenfor kan du få en fornemmelse for den overordnede vurdering i anmeldelserne af Suunto Zoop Novo.  

4,1 ud af 5 stjerner fra Amazon

Søger du lidt rundt på nettet, finder du hurtigt ud af, at der er noget om producenternes lovprisning af Suunto Zoop Novo. Dommen fra Amazon er i hvert fald klar: Zoop Novo er perfekt til fritidsdykning. Den gør præcis, hvad den skal, er nem at bruge og informationen er let at aflæse. Computeren scorer i alt flotte 4,1 ud af 5 stjerner, baseret på 43 anmeldelser hos køberne på Amazon. De roser i høj grad brugervenligheden og fremhæver også den automatiske startfunktion og logbogen.

Nogle brugere gør opmærksom på, at stroppen virker for lang, og at de har måttet forkorte den. En lang strop er dog altid bedre end en, der er for kort, da det giver dig mulighed for at bære computeren uden på en tyk våddragt. Desværre taber computeren på, at datakablet ikke følger med, og at knapperne kan være hårde at trykke på. Samlet set bliver Suunto Zoop Novo dog vurderet til at være en særdeles god dykkercomputer, der er alle pengene værd.  

Samlet vurdering:

Fordele: Exceptionel dykkercomputer, der er særdeles brugervenlig og nem at aflæse. Anbefales i høj grad til nybegyndere.

Ulemper: Knapperne er hårde at trykke på. Datakabel medfølger ikke.

4,6 ud af 5 stjerner fra Suuntos købere

Også på Suuntos hjemmeside er bedømmelserne positive. Computeren scorer hele 4,6 stjerner, baseret på 54 anmeldelser. Her roses igen brugervenligheden, men også det store og letaflæselige display med baggrundsbelysning. Flere påpeger, at computeren er perfekt til nybegyndere, og at de selv er blevet anbefalet computeren af erfarne dykkere. 

Af negative bemærkninger er det ligesom på Amazon de hårde knapper, der trækker scoren ned. Udover dette er der dog ikke det store at komme efter, og Suuntos købere er generelt meget rosende i deres ord.

Hvem er Suunto?

Den finske producent Suunto har lige siden 1936 udviklet sportsudstyr til aktiviteter både over og under vandet. Deres første dykkercomputer kom på markedet i 1987, og 10 år senere var den klar i ur-form. I dag producerer Suunto nogle af de bedst testede dykkercomputere. De brillerer både hvad angår holdbarhed, funktionsdygtighed og design. Der er desuden lagt et stort arbejde i at gøre urene så stilrene og enkle som muligt, så informationen er let tilgængelig på displayet.

Mange af deres ure fås desuden til en billig pris sammenlignet med andre producenter. Du skal dog ikke være bekymret for kvaliteten, idet alle ure som sagt testes til det absolut yderste. Suunto producerer kort sagt udstyr til eventyrerne, og det gælder både nybegyndere og professionelle. Med den billige pris gøres der ingen forskel. Alle skal nemlig have muligheden for at udforske havet med de absolut bedste forudsætninger. Dét er netop hvad man får med en Suunto dykkercomputer om håndleddet.

Læs også
Hold dig opdateret i vores dykkerunivers

Har du lyst til at blive opdateret med nyheder og spændende blogindlæg om dykning? Så tilmeld dig vores nyhedsbrev og få tips og dykkerhacks direkte i din indbakke.

Del opslaget med nogen du kender

Abonner
Giv besked om
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments