De bedste dykkerbriller til børn og voksne

I denne guide til at finde de bedste dykkerbriller for dig, vil jeg gennemgå nogle af de vigtigste ting du bør være opmærksom på ved køb og vise dig et alsidigt udvalg af nogle af de bedste modeller på markedet.

Forskellige typer af dykkerbriller

Mange forveksler dykkerbriller med svømmebriller og dykkermasker, men en dykkerbrille er faktisk mellemtingen mellem disse to, nemlig en “smal, strømlinet maske med næsen fri”. 

Der findes 3 typer af dykkerbriller:

  1. Dykkerbriller – en “dykkermaske” uden næse til brug ved badning, indendørs svømning og svømning i havet (Kendes også som en svømmemaske)
  2. Dykkermaske – en dykkermaske med næse til dykning, badning og snorkling
  3. Svømmebriller – små ovale briller der primært bruges til svømning

Du bør derfor tænke over, hvor dykkerbrillen skal bruges henne. Det er dine omgivelser og funktionaliteten som bør afgøre dit valg. 

Aqua_Sphere_Vista_klar_linse_dykkerbrille
Se dykkerbriller her
dykkerbriller 1
Se dykkermasker her
svømmebriller med styrke til langsynede børn
Se svømmebriller her

Dykkerbriller (svømmemasker) er blevet virkelig populære indenfor svømning og triathlon fordi, at de både er velegnet til svømmehallen og ude på åbent vand. 

De er blevet et godt alternativ til almindelige små svømmebriller, hvor en af dykkerbrillens helt store styrker er at den består af en hel ramme med tæt forsegling ind imod ansigtet. 

Det sikrer et bredt udsyn, ligesom man kender det fra en dykkermaske. Men i modsætning til dykkermasken, så er dykkerbrillen mindre, mere strømlinet og næsen er ikke dækket til. 

De bedste dykkerbriller til voksne

Herunder gennemgås først nogle af de bedste dykkerbriller til voksne på markedet. Herefter kan du også finde et par til dine børn. 

Jeg har samlet et alsidigt udvalg af en masse gode produkter til skarpe priser. Du kan dog se mange flere ved at klikke på linket i bunden af denne guide. 

Aqua Sphere Vista - Verdens mest solgte dykkerbrille

Denne legendariske Vista dykkerbrille, fra den anerkendte producent Aqua Sphere, er en af verdens mest solgte.

Dens popularitet blandt både Triatleter, svømmere i åbent vand, indendørssvømmere og badegæster skyldes dens brede udsyn, så man kan orientere sig bedst muligt i vandet, både i forhold til bøjer og andre svømmere.

Denne klassiker er nok den mest behagelige dykkerbrille der overhovedet findes. Perfekt til enhver, som sætter pris på en behagelig pasform, neutralt design og en grund-læggende god kvalitet. Her er du sikret en brille, som ikke falder af eller lukker vand ind. 

Aqus Sphere Vista fås med en klar linse (til indendørs svømning) eller mørk linse – og også i en børne– og kvindemodel.

Tidligere
Næste
2.433 anmeldelser
4.1/5
Aqua Sphere Vista dykkerbrille
DKK 349,-

Watery dykkerbrille til voksne - Manti - En ekstraordinær stor dykkerbrille

Denne dykkerbrille til voksne er Watery’s bedst sælgende produkt til både indendørs og udendørs svømning samt triathlon.

Brillen giver et stort 180 graders udsyn og elastikken er nem at justere med et hurtigt klik-system.

Den er udstyret med en samlet nakkerem i silikone som bliver delt i to. Så kan du sætte stropperne lidt fra hinanden og dermed opnå den bedste pasform for dig, uden at stramme dem unødigt meget. 

Masken har en blød silikone-tætning, der forhindrer røde mærker og sikrer vandtæthed. Linsen er lavet af stærk polycarbonat, er anti-dug behandlet og giver 100% UVA/UVB beskyttelse.

Brillen fås også i farverne pink, rød og grå.

Tidligere
Næste
11 anmeldelser
4.1/5
Watery Mantis dykkerbrille
DKK 345,-

De bedste dykkerbriller til børn

Dykkerbriller uden næse til børn

Jeg har her fundet nogle af de bedste dykkerbriller til børn. Disse er “dykkermaske” uden næse til brug ved badning og svømning i havet.

Aqua Sphere Vista junior - Den mest populære dykkerbrille til børn mellem 6-15 år

Dette er børneudgaven af den tidligere nævnte Aqua Sphere Vista.

Junior modellen er ligesom den voksne version et ikon og derfor den mest populære dykkerbrille til børn i alderen 6-15 år. 

Uanset om dine børn elsker at plaske i poolen, svømme i havet eller træne i svømmehallen, så er denne brille et sikkert valg. 

Selve rammen fås i flere forskellige farver  såsom mørkeblålyseblå, lyserød

Desuden kan man vælge en klar linse, som er det foretrukne valg hos børn der træner indendørs i svømmehaller. Eller en mørkeblå farve der er velegnet til udendørs brug, idet den skærmer for skarpt sollys.

Tidligere
Næste
151 anmeldelser
4.3/5
Aqua Sphere Vista junior dykkerbriller til børn
DKK 249,-

Bedste dykkerbriller med næse til børn (dykkermasker)

Dykkerbriller med næser er til de børn, som ikke blot kan nøjes med at svømme, men som gerne vil dykke for at se hvad der gemmer sig dybere nede under overfladen.

Beco Ari - Dykkermaske til børn i alderen 4-12 år

Hvis dit barn elsker at dykke og snorkle for at se, hvad der gemmer sig dybere under havets overflade, så er denne dykkermaske fra Beco et godt match. 

Dykkerbrillen med næse til børn i alderen 4-12 år, sikrer at vandlegen ikke spoleres af at få vand op i næsen ved dykning.

Desuden kan dykkerbriller uden næse ikke trykudlignes, hvilket kan resultere i at de vil trykke kraftig imod ansigtet med ubehag til følge, hvis man dykker mere end et par meter ned.

Derfor er denne et oplagt valg til dine dykkerglade børn. Masken og remmen er lavet i en blød silikone, hvilket gør at den tilpasser sig ansigtet og føles behagelig for barnet

Masken kan købes alene her.

Eller som et snorkelsæt her.

Se også flere produkter i vores store guide til snorkeludstyr.

Beco Ari – Dykkermaske til børn
Fra DKK 149,-

Beco Bahia - Dykkermaske til børn i alderen 12-18 år

Denne dykkerbrille et oplagt valg til de lidt ældre børn i alderen 12-18 år.

Masken med næse er meget robust og er formet anatomisk, så dens pasform er upåklagelig. 

Den har de samme gode fordele og egenskaber som Ari-modellen ovenfor, men er blot designet til lidt større hoveder.

Dykkerbrillen er vist i blå her, men den findes også i farverne gul og rød

Masken kan købes alene her.

Eller som et snorkelsæt her.

Se også flere produkter i vores store guide til snorkeludstyr.

Beco Bahia – Dykkermaske til børn
Fra DKK 175,-

Tips til køb af dykkerbriller

Hvad er formålet med dykkerbrillen?

Det første spørgsmål du bør stille dig selv er, hvad er formålet med købet af min dykkerbrille? Som nævnt i introduktionen længere oppe, så findes der forskellige typer af dykkerbriller der hver har et bestemt formål. 

Ønsker du en brille der både kan tages med til stranden, i poolen og svømmehallen?
Så er det en dykkerbrille uden næse (svømmemaske) du skal investere i. 

Ønsker du at kunne dykke med din brille også, altså mere end blot et par meters dybde i poolen, så er det en decideret dykkermaske (der dækker næsen til) du skal have fat i. 

Dykkerbriller uden næse kan nemlig ikke trykudlignes, hvilket ved dyk dybere end et par meter, vil resultere i at brillen trykkes ubehageligt kraftig imod ansigtet.

Linsens farve

Dykkerbrillens glasfarve bør ikke vælges ud fra, hvad man synes der ser mest cool ud, men derimod ud fra hvilke omgivelser, man oftest skal svømme i.

Klart glas:

Er standarden i de fleste dykkerbriller. Det klare glas lukker den maksimale mængde af lys ind, og sikrer derved et super udsyn ved indendørs svømning. Specielt i omgivelser med et mere afdæmpet lys.

Briller med klart glas er et godt valg til fritidssvømning og konkurrencer. Selvom de er velegnede til udendørs brug og har en UV-beskyttende belægning, reducerer klare linser ikke lysstyrken ved skarpt lys.

Mørkt røgfarvet (smoke) glas:

Reducerer det lys der kan trænge ind igennem brillen og skaber derved et mørkere udsyn i omgivelser med skarpt lys.

Derfor er røgfarvet glas ikke egnet til svømning i omgivelser med dæmpet lys. De er derimod ideelle til at tage med på ferie under varmere himmelstrøg, hvor du skal plaske rundt i en pool eller svømme åbent vand under solens stråler.

Blåt glas:

Er mellemtingen imellem det det mørke røgfarvet glas og det helt klare. Dykkerbriller med denne farve linse er derfor både velegnet til indendørs og udendørs brug. 

På trods af at det skærmer en smule mere for lyset end det klare glas, så er det foretrukket af mange, idet det giver et naturligt udsyn og en god all-around brille, som kan tages med alle steder. 

Spejlglas: 

Ideel i omgivelser med ekstremt skarpt lys, da de reflekterer lyset væk fra øjnene. Derfor foretrækkes de bl.a. også af motionister indenfor Triathlon og open water svømning.  

Pleje af dine dykkerbriller

For at passe godt på dine briller, bør du rense dem regelmæssigt i rent vand. Når anti-dug belægningen på et tidspunkt forringes, hvilket er uundgåeligt, kan du spytte ned i glasset eller bruge hjemmelavede remedier (såsom shampoo) som anti-dug væske. 

Ellers kan du købe en anti-dug spray hos svømme webshoppen Watery her.

Husk aldrig at røre indersiden af brilleglasset, det vil forringe anti-dug belægningens virkning hurtigt!

Spænd ikke brillerne for hårdt

Mange begår den fejl, at de spænder deres dykkerbriller alt for hårdt i starten. Hvis de så lækker vand ind, så bliver de spændt endnu hårdere fast – med endnu mere vand i masken til følge. 

Faktisk fungerer de bedst, hvis de sættes lidt løst på. Tilpas stramt om ansigtet til at de lige kan holde sugeevnen. For når man så dykker under vandet, vil trykket holde dem på plads og tæt til ansigtet. 

Hvor kan du købe dykkerbriller?

Der findes mange forhandlere af dykkerbriller til børn og voksne. Derfor kan det være svært at vurdere, hvor du skal gå hen. 

Et godt bud er Watery.dk, en af de førende danske forhandlere, der ikke blot kan bryste sig af nogle af landets bedste priser og et af de største sortimenter – de byder også på en længere række af øvrige fordele, såsom et prismatch hvor de garanterer billigste pris ellers matcher de den og support fra 08-22.

4.5/5

4,5 / 5 stjerner baseret på 1.004 anmeldelser fra Trustpilot

Læs også
Hold dig opdateret i vores dykkerunivers

Har du lyst til at blive opdateret med nyheder og spændende blogindlæg om dykning? Så tilmeld dig vores nyhedsbrev og få tips og dykkerhacks direkte i din indbakke.

Del opslaget med nogen du kender

Abonner
Giv besked om
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments