De 9 bedste herre dykkerure for ethvert budget i 2022

Et dykkerur kan være en praktisk hjælp under dit dyk, men lad os bare være ærlige – det er ikke den egentlige grund til, at mange køber et dykkerur. 

Dykkeruret skal kunne holde til forholdene i havet og er derfor ofte ekstremt hårdføre. De er bygget til at modstå vand og højt tryk og har en lang række blærede funktioner, som enhver ur-entusiast får svært ved at modstå. 

Producenterne har længe indset, at dykkeruret ikke bare skal være funktionelt, men også et smykke, der kan vises frem over havoverfladen. Derfor er mange dykkerure i dag ikke kun et redskab til at holde styr på tiden under dit dyk, men i høj grad også et stilet samleobjekt med indre råstyrke.

Dykkerur eller dykkercomputer?

Inden du læser videre, bør du overveje, om du primært er interesseret i et dykkerur af praktiske eller æstetiske årsager. Hvis du overvejende leder efter et ur på grund af funktionen, kan det nemlig være, du skal vælge en dykkercomputer i stedet. 

De er i højere grad udviklet med henblik på brugen, og har derfor flere funktioner end dykkeruret, der mest er til for syns skyld. Du kan læse mere om dykkercomputeren her.

Hvis du som så mange andre allerede er faldet for dykkerurenes forførende design, så læs du bare videre i artiklen. Her får du hjælp og inspiration til at finde ud af, hvilket herre dykkerur, der hører hjemme om dit håndled.

citizen pingo promaster aqualand jp2000-08e
Citizen Aqualand Classic (Pingo ur) – DKK 2.149,-
Seiko Prospex Save The Ocean Automatic SRPC93K1 dykkerur
Seiko Prospex – Save the Ocean
DKK 3.995,-
Seiko 5 Sports Automatic SRPD55K1 dykkerur
Seiko 5 Sports Automatik    DKK 1.695,-
AS4020-52E Citizen Promaster Eco-Drive - Dykkerur
Citizen Promaster Eco-Drive – DKK 3.649,-
dykkerur 1
Certina DS med vintage look – DKK 3.550,-
Citizen Promaster Eco-Drive JY8085-14H
Citizen Promaster Sky – DKK 3.995,-
Oris Depth Gauge Automatik Chronograph - Dykkerur
Oris Depth Gauge Automatik Chronograph – DKK 37.400,-
Oris Aquis Regulateur ”Meistertaucher” - Dykkerur
Oris Aquis Regulateur ”Meistertaucher” – DKK 24.500
Oris Provider Automatik Chronograph - Dykkerur
Oris Provider Automatik Chronograph – DKK 35.800,-

Hvad kan et dykkerur?

Dykkerurets vigtigste funktion er at angive i hvor lang tid, du har dykket. Dette er ret vigtigt at være opmærksom på, fordi du jo kun har en begrænset mængde ilt med dig, når du dykker. 

Til forskel fra normale ure, er dykkerure særligt byggede til brug under vandet og kan derfor modstå tryk – helt ned til en dybde på 200-300 meter og ofte mere. Jo større tryk, uret kan modstå, jo mere robust er det bygget. 

Det kan være en fordel, så du ikke skal være bekymret for havforholdene under dit dyk. Det egentlige tryk, som det vandtætte ur udsættes for, kan nemlig godt overskride trykgrænsen (hvis den er lav), og derfor er det godt at have en sikkerhedsmargin.  

Ure i alle prisklasser

Uanset om du har de store spenderbukser på eller ej, er der gode muligheder for at finde et herre dykkerur, der falder i din smag. Dykkerurene laves nemlig i både mere og mindre eksklusive udgaver. 

Det er klart, at jo større dit budget er, jo mere eksklusivt et look kan du også gå efter. Men du kan sagtens få et godt begynderur til en rimelig pris, som samtidig ser godt ud.

Nedenfor kan du se 3 bud på herre dykkerure i 3 forskellige prisklasser.

3 ure i budgetklassen

Kronprinsens valg: Citizen Promaster Pingo Ur JP2000-08E

Et af de allermest populære ure finder du faktisk i denne prisklasse. Det er intet mindre end den model HKH Kronprins Frederik selv brugte i sin tid som frømand.

Af den grund har dykkeruret også navnet ”Pingo” efter ham. Det berømte ur er produceret af Citizen og har en stilren urskive med gummirem, der giver et sporty udseende. 

Et perfekt eksempel på, at et ualmindeligt holdbart ur af højeste kvalitet ikke behøver gøre dig fattig. Læs også min komplette anmeldelse af Citizen Pingo Ur.

citizen pingo promaster aqualand jp2000-08e
78 anmeldelser
4.9/5
Citizen Aqualand Classic (Pingo ur)
Førpris DKK 3.999,-
Nu DKK 2.149 ,- 

Producent: Citizen, stiftet i 1918. De er verdens største urproducent og har været det siden 1986. Med et ur fra Citizen er du garanteret hårdførhed, kvalitet og holdbarhed. Hvis du ikke er overbevist, kan du jo bare spørge Kronprinsen.

Dykkerur.dk, har lige nu et super godt tilbud på Pingo uret, der er sat ned fra 3.999,- til blot 2.145 kr., hvilket er Danmarks billigste pris på dette ur.  

Egenskaber:

 • Vandtæthed: 20 ATM (200 meter)
 • Urværk: Quartz (batteri)
 • Urkassens diameter: 44 mm
 • Glas: Mineral
 • Vejl. pris: 2.245,- kr. Køb det her.

Fordele: Uret har et hav af smarte funktioner såsom dybdesensor, dykker- og dybdealarm, dekompressionalarm, dykkerlog der gemmer data fra de seneste 4 dyk, stopur, datovisning og en selvlysende overflade der lyser op i mørke. 

Desuden bidrager gummiremmen til ekstra komfort, så uret ikke bare ser godt ud, men også er funktionelt og behageligt at have på.

Ulemper: Uret er ikke automatisk, og batteriet skal derfor skiftes på et tidspunkt. Dette er bl.a. grunden til at uret kan produceres billigt.

Seiko Prospex Save The Ocean Automatic

Dette unikke dykkerur produceres af Seiko og er en del af Prospex serien. Urskivens karakteristiske blå farve er ikke kun et skarpt designvalg, men afspejler også velgørenhedssagen: ”Save the Ocean”, som Seiko er en del af. 

Når du køber et dykkerur fra serien ”Save the Ocean – Special edition” går en andel til projektet, der arbejder for at udforske og bevare verdenshavene.

Producent: Seiko, stiftet i 1881. Det japanske firma har siden 1965 produceret nogle af de mest populære dykkerure i verden og roses gang på gang for deres innovative teknologi og eksklusive design.

Seiko Prospex Save The Ocean Automatic SRPC93K1 dykkerur
151 anmeldelser
4.8/5
Seiko Prospex Save The Ocean Automatic
Vejl. pris. DKK 3.995,-

Egenskaber:

 • Vandtæthed: 20 ATM (200 meter)
 • Urværk: Automatik
 • Urkassens diameter: 44 mm
 • Glas: Mineral glas, brudsikkert
 • Vejl. pris: 3.295,- kr. Køb det her.

Fordele: Dykkeruret har automatisk urværk, så det oplades, når du bevæger dig. Viserne lyser i mørke, så du har intet problem med at aflæse tiden. (+ Du bidrager til en god sag). 

Ulemper: Urremmen i rustfrit stål er ikke lige så behagelig som en rem af gummi (Den er til gengæld mere stilet). Ønsker du den tilsvarende model med gummirem? Så findes den også. 

Seiko 5 Sports Automatisk i rustfrit stål

Denne stilsikre model i rustfrit stål er en af Seikos mest solgte – og det er forståeligt. Den sølvfarvede armlænke skaber et eksklusivt og moderne look, der forenes med den sporty urskive i sort. 

Men også funktionen er i top. Urværket med 24 juveler oplader nemlig sig selv og viserne bliver selvlysende efter lyseksponering.

Producent: Seiko, stiftet i 1881. Det japanske firma har siden 1965 produceret nogle af de mest populære dykkerure i verden og roses gang på gang for deres innovative teknologi og eksklusive design.

Seiko 5 Sports Automatic SRPD55K1 dykkerur
322 anmeldelser
4.7/5
Seiko 5 Sports Vejl. pris. DKK 1.695,-

Egenskaber:

 • Vandtæthed: 10 ATM (100 meter)
 • Urværk: Automatik
 • Urkassens diameter: 43 mm
 • Glas: Mineral, brudsikkert
 • Vejl. pris: 1.695,- kr. Køb det her.

Fordele: Uret har automatisk urværk, der oplader ved bevægelse, selvlysende urvisere og timemarkeringer. Den sølvfarvede rem skaber et eksklusivt look.

Ulemper: Urremmen i metal er ikke lige så behagelig som en rem af gummi (Den er til gengæld mere stilet).

3 mellemdyre dykkerure

Promaster Eco-Drive ur med safirglas fra Citizen

Her bevæger vi os op i en lidt højere prisklasse, hvilket både ses i design, materiale og funktioner. Denne model fra serien Promaster Eco-Drive ser ikke kun eksklusiv ud – den er det også. 

Urskiven er nemlig lavet af det utroligt hårdføre safirglas, så uret har maksimal beskyttelse. Af funktionerne bør særligt stopuret, den selvlysende urskive og den radiostyrede funktion fremhæves.

AS4020-52E Citizen Promaster Eco-Drive - Dykkerur
Citizen Eco-Drive
DKK 3.649,- kr.

Producent: Citizen, stiftet i 1918. De er verdens største urproducent og har været det siden 1986. Med et ur fra Citizen er du garanteret hårdførhed, kvalitet og holdbarhed.  

Egenskaber:

 • Vandtæthed: 20 ATM (200 meter)
 • Urværk: Eco-Drive
 • Urkassens diameter: 44 mm
 • Glas: Safir
 • Vejl. pris: 4.999,- kr. Køb det her.

Fordele: Med et Eco-Drive urværk oplader urværket sig selv. Safirglasset holder urskiven fri for ridser og yder generelt en højere beskyttelse. Urets mange funktioner gør Promaster Eco-Drive perfekt til dig, der ønsker et ur, der kan lidt ekstra.

Certina DS dykkerur med Vintage look

Dette herre dykkerur fra Certina stammer helt tilbage fra 1967 og har et charmerende vintagelook i kraft af sin brune læderrem. 

Det er dog intet problem, når uret skal under vand. Læderremmen kan nemlig udskiftes med den medfølgende natorem. 

Urets sorte urskive er enkel og brydes af subtile røde linjer, herunder sekundviseren, der giver kant til det klassiske design.

Producent: Certina, stiftet i 1888. Det et af Schweiz’ ældste urmærker. Særligt deres DS-serie (som dette ur tilhører) er kendt for at være ekstra stødsikker, hvilket gavner dig under dit dyk.

12 anmeldelser
5/5
Certina DS PH200M
DKK 5.350,- kr.

Egenskaber:

 • Vandtæthed: 20 ATM (200 meter)
 • Urværk: Automatik
 • Urkassens diameter: 43 mm
 • Glas: Hesalit
 • Vejl. pris: 5.350,- kr. Køb det her.

Fordele: Uret kommer med to remme, så du har mulighed for at skifte mellem flere forskellige looks. Uret har datovisning og automatisk urværk, så du ikke skal tænke på at udskifte batteriet.

Ulemper: Urskiven er lavet af hesalitglas, hvilket er mere modtageligt over for ridser end fx safir.

Citizen Promaster Sky dykkerur med maskuline detaljer

Leder du efter et ur med masser af kant og maskuline detaljer, så er Sky fra Citizen Promaster serien det, du skal have fat i.

Her får du et detaljeret urværk, der er i sin gode ret til at vise funktionerne frem.

Foruden funktionerne alarm, dato og stopur er uret også radiostyret og kan aflæses i mørke. Desuden lagrer det selv energien fra lyset, så du aldrig behøver bekymre dig om at skulle skifte batterier på det. 

Her får du et holdbart eksklusivt ur, der kan tåle at blive brugt. Urskiven er nemlig lavet af det utroligt hårdføre safirglas, så uret har maksimal beskyttelse. 

Citizen Promaster Eco-Drive JY8085-14H
8 anmeldelser
4.5/5
JY8085-14H Citizen Promaster Sky
DKK 3.995,-

Producent: Citizen, stiftet i 1918. De er verdens største urproducent og har været det siden 1986. Med et ur fra Citizen er du garanteret hårdførhed, kvalitet og holdbarhed.

Egenskaber:

 • Vandtæthed: 20 ATM (200 meter)
 • Urværk: Quartz
 • Urkassens diameter: 45 mm
 • Glas: Safir
 • Vejl. pris: 3.995,- kr. Køb det her.

Fordele: Dykkeruret har en hel del funktioner, der er guf for den nørdede drengerøv. De mange detaljer i urværket skaber maskulin kant og giver uret et unikt udseende. Remmen er lavet af læder og derfor behagelig af have på. 

3 luksuriøse premium dykkerure

Oris Depth Gauge Automatik Chronograph med mekanisk dybdemåler

Oris Depth Gauge er det perfekte mix mellem elegance og styrke og uden tvivle en investering for den seriøse dykker eller entusiastiske ur-elsker. 

Designet er enkelt, men stilfuldt i sort med gule detaljer, men det er er lige så meget urets indre, der forfører. 

Med mekanisk dybdemåler, automatisk urværk og en vandtæthed helt ned til 500 meter får du her et ur, der kan klare stort set alle dykkerforhold.

Oris Depth Gauge Automatik Chronograph - Dykkerur
Oris Depth Gauge Automatik Chronograph
DKK 37.400,-

Producent: Oris, stiftet i 1904 i Schweiz, er særligt kendt for at producere eksklusive mekaniske ure til sportsfolk, heriblandt dykkere, piloter og racerkørere. Alle ure produceres i Schweiz med samme skarpe præcision og forkærlighed for godt håndværk.

Egenskaber

 • Vandtæthed: 50 bar (500 meter)
 • Urværk: Automatik
 • Urkassens diameter: 48 mm
 • Glas: Safir
 • Vejl. pris: 37.400,- kr. Køb det her.

Fordele: Antirefleks safirglas mindsker spejling under vand. Dybdemåleren måler din position og det automatiske urværk gør uret til et pålideligt værktøj. Remmen er af gummi, men kan udskiftes med den medfølgende stållænke til fashionable lejligheder.

Ulemper: Det er et relativt stort ur med en bredde på 48 mm.

Aquis Regulateur ”Meistertaucher” (mesterdykker) ur fra Oris

Denne model fra Oris afslører allerede i sit navn, at det er en ægte dykker-darling. Det ses på den eksklusive titaniumlænke, men særligt i form at de selvlysende visere, der er beskyttet bag antirefleks safirglas. 

Det automatiske urværk gør uret til en pålidelig følgesvend, der kan yde assistance, når alt andet svigter. Designet er enkelt, holdt i sort, sølv og rødt. Vil du have uret til virkelig at skille sig ud, kan du altid udskifte titaniumlænken med den karakteristiske røde gummirem.

Oris Aquis Regulateur ”Meistertaucher” - Dykkerur
Oris Aquis Regulateur ”Meistertaucher” DKK 24.500,-

Producent: Oris, stiftet i 1904 i Schweiz, er særligt kendt for at producere eksklusive mekaniske ure til sportsfolk, heriblandt dykkere, piloter og racerkørere. Alle ure produceres i Schweiz med samme skarpe præcision og forkærlighed for godt håndværk.

Egenskaber:

 • Vandtæthed: 30 bar (300 meter)
 • Urværk: Automatik
 • Urkassens diameter: 43 mm
 • Glas: Safir
 • Vejl. pris: 24.500,- kr. Køb det her.

Fordele: Titaniummaterialet gør uret utrolig let at have på. Samtidig er det et stærkt materiale, der sammen med safirglasset bidrager til god holdbarhed. Uret har datovisning og to ekstra kronografer (urskiver) til tidtagning i timer og sekunder. Der medfølger to udskiftelige remme, der begge kan bruges under vand. Automatisk urværk oplader sig selv.

Oris Provider Automatik Chronograph dykkerur i titanium

Dette herre dykkerur fra Oris er en model, der udstråler ren råstyrke. Med safirglas, titaniumlænke og en vandtæthed helt ned til 1000 meter finder du sjældent et stærkere ur.

 Designet er elegant i sølv og sort med tre ekstra kronografer (urskiver) til tidtagning. Det skaber et aktivt look, uden at urskiven bliver overfyldt. 

Skruekronen og skruetrykknapperne er lavet, så du nemt kan justere dem både over og under vand.

Oris Provider Automatik Chronograph - Dykkerur
Oris Provider Automatik Chronograph DKK 35.800,-

Producent: Oris, stiftet i 1904 i Schweiz, er særligt kendt for at producere eksklusive mekaniske ure til sportsfolk, heriblandt dykkere, piloter og racerkørere. Alle ure produceres i Schweiz med samme skarpe præcision og forkærlighed for godt håndværk.

Egenskaber:

 • Vandtæthed: 100 bar (1000 meter)
 • Urværk: Automatik
 • Urkassens diameter: 43 mm
 • Glas: Safir
 • Vejl. pris: 35.800,- kr. Køb det her.

Fordele: Foruden stopursfunktionen og den ekstreme holdbar- og vandtæthed har uret selvlysende visere og rotationssikring af topringen (så du ikke ved et uheld ændrer på urets tidtagning under et dyk). Både topring og skruekroner er nemme at benytte på grund af deres udformning.

Ulemper: Urskiven har en diameter på 51 mm, og uret er derfor et relativt stort ur. (Da materialet er i titanium, vil uret dog ikke føles tungt).

Hvor kan du købe dykkerure?

Fandt du ikke det rette dykkerur for dig her, så kan du gå på opdagelse blandt mere end 200 andre dykkerure hos webshoppen Dykkerur.dk. .

Jeg anbefaler dykkerur.dk fordi det er en højt specialiseret webshop, hvor du ikke finder andet end armbåndsure til dykning. De har helt styr på de bedste dykkerure fra de største brands, og selvom det er en relativt ny webshop, så har ejerne bag været i urbranchen siden 2009. De sætter en ære i at levere kvalitetsure til markedets laveste priser. 

Det er en af de førende danske forhandlere, der ikke blot kan bryste sig af af landets bedste priser og et af de største sortimenter – de byder også på en længere række af andre fordele, såsom gratis fragt og 90 dages returret. 

dykkerur 2
5/5

4,6 ud af 5 stjerner baseret på 37 anmeldelser fra Trustpilot

Hvad synes du om vores guide?

Klik på antal stjerner for at bedømme den

Gennemsnitlig bedømmelse 4.5 / 5. Antal bedømmelser 23

Ingen bedømmelser endnu! Vær den første til at give feedback

Læs også
Hold dig opdateret i vores dykkerunivers

Har du lyst til at blive opdateret med nyheder og spændende blogindlæg om dykning? Så tilmeld dig vores nyhedsbrev og få tips og dykkerhacks direkte i din indbakke.

Del opslaget med nogen du kender

Del på facebook
Del på twitter
Del på email
Del på print
Abonner
Giv besked om
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments