Guide til køb af snorkelsæt – Sådan finder du det rigtige snorkeludstyr

I dette blogindlæg skal det handle om udstyr til dig, der vil dykke lige under vandoverfladen – nemlig snorkeludstyr. Snorkling er en perfekt start for dig, der endnu ikke er helt klar til at dykke ned i dybet, men stadig vil have den fantastiske oplevelse, det er at udforske livet under vandoverfladen. 

Det vil vi selvfølgelig gerne hjælpe dig med. Derfor guider vi dig i dette blogindlæg til, hvordan du finder det bedste snorkeludstyr til oplevelsen, heriblandt snorkelsæt, dykkermaske og svømmefødder.

Hvilket snorkeludstyr skal du bruge?

Snorkling er ikke kun en sjov og givende beskæftigelse, det er også relativt billigt at komme i gang med. Det kræver nemlig ikke det store udstyr, men der er dog alligevel nogle ting, som du ikke kan undvære.

Ønsker du at springe direkte til vores anbefalinger af det bedste snorkeludstyr?

snorkelsaet-snorkeludstyr

En god og allergivenlig snorkel

Snorklen er den vigtigste del af dit udstyr. Den sikrer nemlig, at du kan trække vejret. Derfor er det vigtigt, at den er lavet af stærkt og holdbart materiale, så den kan holde vand ude.

Alligevel kan dog være svært at undgå at få vand ind i snorklen, og derfor kan en snorkel med bundventil være en god løsning, så du kan tømme snorklen for vand undervejs.

Det kan kræve en del tilvænning at trække vejret gennem en snorkel, men du skal under alle omstændigheder føle, at du kan trække vejret ubesværet, når du har den i munden. Gå derfor efter et bredt og kraftigt rør, der tillader en stor luftgennemstrømning.

Sidst men ikke mindst bør du sikre dig, at mundstykket er behageligt at have i munden, og at din snorkel er lavet af allergivenlige materialer. Dette er endnu en grund til at gå til en professionel forhandler i stedet for at investere i en billig engangsløsning, som ender med at give udslæt eller andre ubehageligheder.

En tætsiddende dykkermaske

Når du har sikret vejrtrækningen, bør du derefter sikre udsynet. Hele formålet med at snorkle er jo netop, at du kan betragte livet under vandoverfladen. Det gør du med en solid dykkermaske eller evt. et snorkelsæt, hvor snorklen og dykkermasken er kombineret.

Uanset om du vælger snorkelsæt eller almindelig dykkermaske, er det vigtigt, at masken sidder tæt og behageligt på dit ansigt. Slutter den ikke tæt vil den nemlig lukke vand ind. Og der er altså ikke noget mere forstyrrende end hele tiden at skulle tømme sin dykkermaske for vand.

Du bør desuden sikre dig, at stroppen er kraftig og hverken løsner sig under dit dyk eller bliver slap med tiden. En god og solid strop vil sikre dig, at masken bliver, hvor den skal være, mens du snorkler.

snorkelsaet_snorkeludstyr

Kan jeg ikke bare bruge mine dykkerbriller?

Måske har du allerede et par almindelige dykkerbriller liggende derhjemme? Så kan det være fristende at spare udgifterne til masken og købe en snorkel separat. Men hvis du skal have mest muligt ud af din snorkeltur, skal du altså bruge en maske til dykning.

En snorkelmaske er nemlig designet til at give det størst mulige udsyn, så du kan se alt, hvad der sker i vandet. Det er desuden en klar fordel at vælge en maske, der dækker næsen. For mange er det nemlig svært at trække vejret ind gennem munden uden samtidig at ånde ind gennem næsen. For ikke at få vand i næsen, er det altså bedst med en maske, der skærmer næsen af.

Svømmefødder der øger din fremdrift

Med et snorkelsæt har du det mest basale snorkeludstyr. Men der er ingen tvivl om, at et par svømmefødder hæver kvaliteten af din oplevelse en hel del. Med et par svømmefødder får du nemlig en langt større og lettere fremdrift. På den måde skal du ikke bruge helt så meget energi på at komme frem, og du bliver derfor ikke så hurtigt træt.

Svømmefødderne sættes direkte på den bare fod eller kan evt. bruges sammen med en tynd sok af neopren – hvis du skal svømme i koldt vand. Selvom svømmefødderne ikke er absolut nødvendige, vil du sjældent fortryde at have købt dem. Det er nemlig en helt særlig oplevelse, når du kan bevæge dig rundt i vandet med den hurtighed, som finnerne genererer.

Du skal ikke være nervøs for, at svømmefødderne føles unaturlige. På land kan de ganske vist føles lidt klodsede, men så snart du er i vandet, vil de føles som en naturlig forlængelse af din fod. Mange svømmefødder er nemlig lavet med fokus på ergonomisk komfort, så de er behagelige at have på og sparer dig for vabler og ømme tæer. 

snorkelsaet_snorkeludstyr

Derfor skal du vælge snorkeludstyr af god kvalitet

Nu ved du, hvilket udstyr, du har brug for, og er næsten klar til at gå på opdagelse i udvalget. Der er dog lige én ting, som det er vigtigt at fastslå en sidste gang – nemlig pointen om kvalitet. Kvaliteten af dit udstyr påvirker kvaliteten af din oplevelse, og derfor er det altså en rigtig god idé at investere i noget ordentligt snorkeludstyr hos en troværdig forhandler.

En billig dykkermaske virker måske nok fristende, men tjek lige mærket for en sikkerheds skyld. Man kan sagtens gøre et godt kup og få billigt dykkerudstyr, men det er under alle omstændigheder vigtigt at sikre sig, at udstyret holder og ikke går i stykker på den første tur.

Forslag til snorkeludstyr

Så er du klar! Du ved, hvad du skal kigge efter, når du vælger snorkeludstyr, nu skal du bare vide, hvor du skal kigge. Der er rigtig mange forskellige snorkelsæt at vælge imellem, og nedenfor kan du se nogle forslag vi kan anbefale. Du kan også klikke dig videre til hjemmesiderne via linksene og se flere bud.

Porto fra BECO

Dette snorkelsæt fra Beco er utroligt holdbart og perfekt til dit ferieeventyr, hvor sand og stenstrande kan udgøre et farligt terræn for den klodsede (men menneskelige) feriegæst. Glasset i brillerne er nemlig fremstillet af hærdet sikkerhedsglas, så de ikke splintres, hvis du skulle tabe masken. Desuden medfølger der et praktisk opbevaringsetui, så du kan skåne brillerne så meget som muligt, når du ikke bruger dem.

Snorklen er lavet i polyvinyl og har et blødt og behageligt mundstykke i silikone. Desuden er snorklen udstyret med en såkaldt dry top, der forhindrer vand i at trænge ind. Brillerne dækker næsen, hvilket kan være ubehageligt for nogle, men er meget praktisk, når man lige har vænnet sig til det. Fås i blågul og rød farve. 

Vejl. udsalgspris: 279 ,- kr

Fordele:

 • Godt udsyn
 • Hærdet sikkerhedsglas
 • Behageligt mundstykke

Ulemper

 • Snorklen er ikke så bred
 • Dækker næsen, hvilket kan kræve lidt tilvænning

Cruz full face snorkelmaske til børn og voksne

En full-face maske dækker (som navnet afslører) hele dit ansigt. Dette er en god løsning for dig, der ikke bryder dig om, at masken trykker på din næse – eller at trække vejret igennem en standard smal snorkel.  

Denne model fra Cruz har en stor og bred snorkel, der sikrer en god luftgennemstrømning. De er kendt for at producere udstyr af god kvalitet. Du kan derfor trygt regne med, at denne maske holder længe og vil give dig mange fantastiske snorkeloplevelser.

Se også andre udvalgte full face snorkelmasker i vores guide her.  

Fordele:

 • Smart model, der dækker hele ansigtet og undgår vand i snorklen
 • God for dig, der ikke bryder dig om almindelige næsemasker
 • Bred snorkel sikrer god luftgennemstrømning

Ulemper

 • Full-face-modellen resulterer i, at du skal have et omfattende strop-system siddende på baghovedet
 • Det kan være lidt besværligt at få masken på

Aqua Sphere Proflex snorkelsæt

En anden mulighed fra Aqua Sphere er dette snorkelsæt, hvor der medfølger et par svømmefødder. Du behøver derfor hverken investere i dykkermaske eller svømmefødder.

 Med denne løsning får du et komplet sæt med både snorkel, dykkermaske og finner i samme pakke. Snorkelsættet er af samme høje kvalitet, som Aqua Sphere er kendt for at levere.

Masken slutter tæt om øjnene og næsen, har linser af tempereret glas og er nem at justere.  Snorklen har en praktisk envejs-ventil, så man med et hårdt pust kan tømme den for vand. 

Vejl. udsalgspris: 389 ,- kr

Fordele:

 • God kvalitet
 • Svømmefødder medfølger

Ulemper

 • Snorklen er ikke særlig bred, hvilket kan være et problem, hvis du skal snorkle i mange timer

Forslag til dykkermasker

Har du ikke brug for et helt snorkelsæt? Så tjek disse dykkermasker nedenfor.

Beco Porte

En Beco Porte-maske er ergonomisk udformet og lavet i silikone, så den er god at have på og føles behagelig mod din hud. Du kan ændre pasformen ved at justere stropperne, så den kommer til at sidde, lige som den skal. 

Brillerne er fremstillet i hærdet glas, hvilket gør dem hårdføre og holdbare. Desuden giver det store glas et bredt udsyn, så du kan se alt, hvad der foregår. 

Den fås i blå, gul og rød farve.

Vejl. udsalgspris: 204 ,- kr

Fordele:

 • Perfekt pasform
 • Stropperne er justerbare
 • Stort udsyn
 • Stærke og holdbare briller i hærdet glas

Ulemper

 • Den dækker næsen, hvilket kan kræve tilvænning for nogle

Aqua Sphere Acapulco Midi Pro

Vil du kunne se alt, hvad der foregår under overfladen i den bedst mulige opløsning? Så skal du have fingrene i denne model. 

Den er meget behagelig at have på, så du kan bruge den i mange timer ad gangen. Med det udsyn og den komfort får du slet ikke lyst til at tage den af igen. 

Du kan kort sagt se frem til mange timers snorkling i havoverfladen!

Vejl. udsalgspris: 239 ,- kr

Fordele:

 • Rigtig godt udsyn
 • God komfort

Ulemper

 • Den dækker næsen, hvilket kan kræve tilvænning

Hvor kan du købe snorkeludstyr?

Der findes mange forhandlere af snorkeludstyr. Derfor kan det være svært at vurdere, hvor du skal gå hen. 

Et godt bud er dog Watery.dk, en af de førende danske forhandlere, der ikke blot kan bryste sig af nogle af landets bedste priser og et af de største sortimenter – de byder også på en længere række af øvrige fordele, som du kan se herunder. 

100% primatch

Billigst eller de matcher

1-2 dages levering

Gratis fragt over 599,-

Support fra 08-22

Vejledning alle dage

4.5/5

4,5 / 5 stjerner baseret på 1.004 anmeldelser fra Trustpilot

Læs også
Hold dig opdateret i vores dykkerunivers

Har du lyst til at blive opdateret med nyheder og spændende blogindlæg om dykning? Så tilmeld dig vores nyhedsbrev og få tips og dykkerhacks direkte i din indbakke.

Del opslaget med nogen du kender

Abonner
Giv besked om
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments