Dykkercertifikat i Odense og på Fyn – Find et dykkerkursus nær dig

Det kan være lidt af en jungle at finde og udvælge det rette dykkercenter at tage sit dykkercertifikat ved. Der er nemlig mange faktorer at tage stilling til:

 • Kvaliteten af undervisningen
 • Dykkerinstruktørernes kompetencer
 • Sikkerheden
 • Udstyrets kvalitet og alder
 • Prisen
 • Dykkercenterets geografiske placering
 • Og meget mere

Som det fremgår, er det nemt at fare vild i informationer og tilbud, når man ikke kender “farvandet”. Derfor vil vi i denne artikel hjælpe dig lidt på vej, så du kan få den bedst mulige oplevelse og introduktion til dykningens verden.

Bor du i Odense eller på Fyn og ønsker at tage dit dykkercertifikat nemt og bekvemt i nærheden af din bopæl?

Så har vi her samlet en oversigt over de bedste udbydere af dykkerkurser på Fyn. Læs med her i artiklen, hvor vi gennemgår de tre forskellige steder hvor du kan tage et dykkercertifikat i Odense, Nyborg eller Middelfart. Endda på blot 2 weekender.

Ønsker du at læse mere om, hvad et dykkercertifikat i det hele taget består af? Så anbefaler vi dig først at læse vores komplette guide til at tage et dykkercertifikat.

 

Hvor på Fyn kan du tage dit dykkercertifikat?

 

Diving 2000 (Odense)

5/5

5/5 stjerner baseret på 862 anmeldelser fra Trustpilot

Diving 2000 er et af Danmarks ældste dykkercentre med 22 år på bagen og har adresse samt fysisk butik på Asylgade 16 i Odense centrum. 

Udover at sælge dykkerudstyr i butikken tilbyder de uddannelser i PADI-systemet og har samtidig en af PADI’s bedste udmærkelser, nemlig titlen som PADI National Geographic Dive Center, hvilket udelukkende gives til dem som i forvejen har titlen som PADI 5-stjernet dykkercenter. 

Dykkercentret ligger lige midt i Odense Centrum, hvor de på samlet 400 kvm. både har butiks- og undervisningslokaler under ét tag. Desuden har de adgang til egne træningsfaciliteter.

Webshoppen tilbyder desuden månedlig finansiering, så alle kan få råd til deres dykkerkursus. På Trustpilot roses Diving 2000 også højt og tildeles 5 ud af 5 stjerner på baggrund af mere end 800 anmeldelser. Her er der altså ingen tvivl om, at du er i trygge, kompetente og professionelle hænder når du skal tage et dykkercertifikat i Odense.

dykkercertifikat odense

Diving 2000 tilbyder rigtig mange forskellige kurser målrettet alle lige fra begyndere til instruktører. Det gælder også kurser i forskellige specialer såsom vragdykning. Diving 2000 har desuden sin egen dykkerklub, Odense Dykkerklub, hvor man kan deltage gratis i strandture flere gange om ugen samt bådture sommeren igennem. 

Deres specialbyggede dykkerbåd holder til i Kerteminde og har plads til 16 dykkere. Det er dog ingen betingelse at være medlem af Odense Dykkerklub for at dykke med Diving 2000. Udover deres imponerende dykkerbåd har de også gummibåde udstyret med 90hK motor og GPS, som de sender ud på tur.

De har tilrettelagt begynderkurset, Open Water Diver, således at det kan tages over to weekender. Det er dermed meget fleksibelt og derfor også deres mest populære kursusform. Du har dog også mulighed for at tage dit dykkercertifikat på 3 eller 4 hverdage. 

Har du alligevel svært ved at få tiden til at passe, eller vil du bare være forsikret i tilfælde af sygdom, kan du tilkøbe en flex forsikring sammen med dit kursus. Så skal du ikke betale yderligere for ekstra kursusgange, hvis du skulle blive syg eller forhindret i at møde op.

Kurset på en dobbelt-weekend koster 3.898 kr. og du kan se datoer samt alle Diving 2000’s kurser for begyndere her.

dykkercertifikat odense 4
PADI Open Water i Odense Pris: 3.299,- (ekskl. teorimateriale)

I prisen er der inkluderet:

 • Leje af udstyr, undtagen maske og snorkel, som du selv skal medbringe

I prisen er der ikke inkluderet:

 • Praktisk og teoretisk undervisning
 • Kursusmateriale
 • Materialepakke, inklusiv certificering (koster 599 kr.)
 • Transport frem og tilbage til svømmehal og dykkersteder
 • Maske og snorkel, medbringes selv
 • Forplejning under kurset

DykFyn (Nyborg)

dykkercertifikat odense 5
4.9/5

4,9 / 5 stjerner baseret på 79 anmeldelser fra Facebook

dykkercertifikat odense 6

Bor du i nærheden af Nyborg, er der også mulighed for at tage dit dykkercertifikat tæt på. DykFyn er et officielt PADI dykkercenter og har adresse på Slipshavnsvej 8, 5800 Nyborg. Teori og pooldyk foregår på samme adresse. De har nemlig som nogle af de eneste i Danmark, egen indendørs pool og træningsfaciliteter. 

Dermed slipper du for at skulle træne i en svømmehal samtidig med at en masse andre badende gæster er tilstede. Dyk på åbent hav foregår på Fyrvej 1, også i Nyborg.
Udover at tilbyde dykkertræning, så har de også en fysisk butik og webshop hvor man kan købe sit nye dykkerudstyr.

DykFyn har faktisk ikke kun kunder fra Fyn, men også en del kursister fra Vestsjælland på grund af deres placering og gode faciliteter. På Facebook har centret 79 anmeldelser og en gennemsnitlig bedømmelse på 4,9 stjerner ud af 5 mulige.

dykkercertifikat odense 7

Hos DykFyn kan du tage dit dykkercertifikat på 3 dage, 4 dage eller som et dobbelt weekendkursus. Du kan se alle deres kurser her.

DykFyn dykkercertifikat Nyborg på Fyn
PADI Open Water dykkerkursus Pris: 3.299,- (inkl. teorimateriale)

I prisen er der inkluderet:

 • Leje af udstyr, undtagen maske og snorkel, som du selv skal medbringe

I prisen er der ikke inkluderet:

 • Praktisk og teoretisk undervisning
 • Kursusmateriale
 • Materialepakke, inklusiv certificering (koster 599 kr.)
 • Transport frem og tilbage til svømmehal og dykkersteder
 • Maske og snorkel, medbringes selv
 • Forplejning under kurset

Kingfish (Nyborg)

dykkercertifikat odense 8
5/5

5/5 stjerner baseret på 992 anmeldelser fra Trustpilot

dykkercertifikat odense 9

Kingfish blev etableret i 2001, og har siden udviklet sig til at være et af Skandinaviens største dykkercentre. Kingfish har base i København SV, på adressen Scandiagade 15, men tilbyder helt ekstraordinært dykkerkurser over hele landet – både i København, på Fyn og i Jylland. 

Udover at have egen dykkerbutik og rejsebureau tilbyder de uddannelser i PADI-systemet og har samtidig en af PADI’s bedste udmærkelser, nemlig titlen som PADI 5-stjernet dykkercenter.

Kingfish får også fremragende anmeldelser på Trustpilot, hvor de med deres 5 ud af 5 stjerner og 992 anmeldelser roligt kan siges at leve op til deres egen vision: “Alle skal have en god dykkeroplevelse”.

De har tilrettelagt begynderkurset, Open Water Diver således, at det kan tages over to weekender. Der startes et nyt kursus op hver måned på Fyn. 

Den indledende teori og pool-dyk foregår i Nyborg Svømme- og Badeland, Storebæltsvej 13-15, 5800 Nyborg, mens de afsluttende havdyk foregår ved Nyborg Færgehavn, Fyrvej 1, 5800 Nyborg (stedet kan dog ændres alt efter vind og vejr).

Dykkerkurset koster 3.999 kr., og du kan se alle datoer for planlagte kurser for begyndere på Fyn her.

dykkercertifikat odense 10
PADI Open Water dykkerkursus Pris: 3.999,- (inkl. teorimateriale)

Pris for dykkerkurset

 • Dykkerkursus: 3.999 kr.
 • Manual/crewpack (pris 599,-), al undervisning, alt udstyr og certificering

Prisen for dykkerkurset er inkl. undervisning, udstyr og certificering.

Prisen for dit dykkerkursus er ekskl. manual/crewpack, transport, sygdomsforsikring og evt. mad og drikke.

Sportsdykkerklubber

Ovenstående liste med dykkercentre indeholder alle kommercielle dykkercentre på Fyn.

Kan du ikke få nok af dykning, og drømmer du om at dyrke dykning som fritidsinteresse?

Så er der er mange flere muligheder for at tage et dykkercertifikat, end dem vi har nævnt her. I mange dykkerklubber kan du nemlig tage et CMAS sportsdykkercertifikat. 

Dette tager i modsætning til PADI/SSI flere måneder og indeholder især meget teori og intensiv dykkerundervisning. 

Har du lyst til at finde en dykkerklub nær dig? 

Så finder du et kort over alle medlemmer af Dansk Sportsdykkerforbund her.

Læs også
Hold dig opdateret i vores dykkerunivers

Har du lyst til at blive opdateret med nyheder og spændende blogindlæg om dykning? Så tilmeld dig vores nyhedsbrev og få tips og dykkerhacks direkte i din indbakke.

Del opslaget med nogen du kender

Abonner
Giv besked om
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments