Dykkerbriller og dykkermasker med styrke

Selv om du er afhængig af briller eller kontaktlinser til dagligt, så bør det ikke stoppe dig fra at udforske det vidunderlige liv under havoverfladen. 

Dykkerbriller og dykkermasker med styrke er nemlig heldigvis opfundet. Disse har indbygget optisk glas, til nær- og langsynede, på samme vis som almindelige briller. Det giver mulighed for uspoleret eventyr under vandet, helt uden brug af kontaktlinser.  

Tidligere stod valget imellem at dykke med kontaktlinser eller uden. Det kan lade sig gøre at dykke eller svømme med bløde-kontaktlinser under almindelige dykkerbriller, men der kan opstå komplikationer. Det er nu heldigvis blevet muligt at slippe for disse bekymringer.

I denne guide til at finde de bedste dykkerbriller og dykkermasker med styrke for dig, vil jeg gennemgå nogle af de vigtigste ting du bør være opmærksom på ved køb og vise dig et alsidigt udvalg af nogle af de bedste modeller på markedet.

Dykkerbriller med eller uden næse

Der findes 2 typer af dykkerbriller med styrke:

  1. Dykkerbriller uden næse (svømmebriller) – en brille uden næse til brug ved badning, indendørs svømning og svømning i havet (kaldes også for svømmebriller med styrke)
  2. Dykkerbriller med næse (dykkermasker) – en maske der skærmer næsen til dykning, badning og snorkling

Du bør derfor tænke over, hvor dykkerbrillen skal bruges henne. Det er dine omgivelser og funktionaliteten som bør afgøre dit valg. 

dykkerbriller med styrke 1
Se dykkermasker med styrke her
svoemmebriller
Se svømmebriller med styrke her

Dykkerbriller uden næse (svømmebriller) er populære indenfor svømning og triathlon fordi, at de både er velegnet til svømmehallen og ude på åbent vand. Fordelen er her at de fylder mindre i ansigtet, er strømlinet og næsen ikke er dækket til.

Dykkerbriller uden næse er dog ikke egnet til dykning, idet de ikke kan trykudlignes, hvilket kan resultere i at de vil trykke med en voldsomt ubehageligt kraft imod ansigtet, hvis man begynder at dykke mere end blot et par meter ned.

En dykkermaske med styrke er derfor til dem, som ikke blot kan nøjes med at svømme, men som gerne vil dykke for at se hvad der gemmer sig dybere nede under overfladen. 

Dykkermaskens helt store styrke er at den består af en hel ramme med tæt forsegling ind imod ansigtet, der sikrer et bredt udsyn og at man ikke får vand op i næsen. 

De bedste dykkermasker med styrke

IST Corona dykkermaske med styrke

ist corona dykkermaske med styrke sort
IST Corona dykkermaske med styrke
til nær- og langsynede voksne
Vejl. pris DKK 1.097,-

Corona dykkermasken har et rigtig godt og enkelt system til montering af linser med positiv eller negativ styrke.

Her er der mulighed for at få indsat en styrke fra -8.0 til +4.0 afhængigt af om du er nær- eller langsynet. Du kan også få forskellige styrker på hvert øje.

Maskens skørt er udført i lækkert blødt silikone og har en form der passer de fleste voksne mennesker. Det er en utrolig populær all-around dykkermaske med styrke, som både er perfekt til dykning med flaske og snorkling i overfladen.

Hollis M3 dykkermaske med styrke

hollis m3 dykkermaske med styrke sort
174 anmeldelser
4.8/5
Hollis M3 dykkermaske med styrke
til nær- og langsynede voksne
Vejl. pris DKK 1.597,-

Denne eksklusive M3 dykkermaske fra Hollis er af tårnhøj kvalitet. Dens store popularitet skyldes, at der i udviklingen er blevet fokuseret på sigtbarheden og udsynet i masken – hvilket naturligvis er afgørende for et godt dyk.

Dykkermasken med styrke har hele 2 linser, et forvrængningsfrit udsyn og et godt fit. 
Det er desuden en lavprofilsmaske, hvilket gør den nem at trykudligne og cleare. 

Det helt særlige glas i masken indeholder færre jernatomer end almindeligt glas, og har derfor højere lysgennemtrængning, hvilket er perfekt ved dyk her i Danmark, hvor lyset under vandet er begrænset. 

Styrke fra -5,5 til +4,0 kan vælges, masken fås i sort eller hvid og kan købes her

Primotec Junior dykkermaske med styrke

Primotec M59 dykkermaske med styrke til born blaa

Denne M59 dykkermaske med styrke er udviklet specielt til børn (eller voksne med mindre hoveder) og har en lille volume, som gør den nem at trykudligne og tømme for vand.

Primotec Junior dykkermaske til nær- og langsynede børn

Vejl. pris DKK 1.159,-

Producenten Primotec revolutionerede dykkeroplevelsen for folk med et mindre godt syn for 25 år siden, og de er stadig blandt de førende den dag i dag.

Kan både fås med styrkerne (-1.00 til -8.00) og (+1.00 til +4.00) alt afhængig af om dit barn er nærsynet eller langsynet. 

Fås i farverne Mørkeblå, Gul, Lyserød eller Sort/Orange

De bedste dykkerbriller med styrke (uden næse)

Herunder gennemgås først nogle af de bedste dykkerbriller til voksne på markedet. Herefter kan du også finde et par til dine børn. 

Mange forældre til et barn med behov for briller oplever, at så snart barnet får dykkerbriller med styrke, så får det et mere positivt forhold til vand. 

Jeg har samlet et alsidigt udvalg af en masse gode produkter til skarpe priser. Du kan dog se mange flere ved at klikke på linket i bunden af denne guide. 

Eyeline Optique til nærsynede voksne

dykkerbriller med styrke 2

Hvis du er nærsynet, så er er denne optiske dykkerbrille med styrke fra det populære mærke Eyeline det rette valg for dig.

Eyeline Optique dykkerbriller med
styrke til nærsynede voksne

Vejl. pris DKK 364,-

Brillen fås i farven sort (som på billedet) eller i blå. Desuden kan du vælge imellem klart eller røgfarvet brilleglas.

Der er indbygget styrke i selve brillens linser, hvilket er en fordel sammenlignet med andre mærker, hvor brillen og linserne med styrke skal købes separat. Har du brug for forskellig styrke på hvert øje, så er det også muligt.  

Nakkeremmen og næsebroen kan på alle Eyelines svømmebriller justeres nemt og hurtigt. Dermed kan brillen tilpasses alle ansigter, så den effektivt holder vand ude og samtidig sidder behageligt omkring øjnene uden at efterlade dybe mærker efter brug.

Eyeline Optique til langsynede voksne

Svoemmebriller med styrke Optique_Sort_med_klare_glas_til_langsynede_voksne

Denne model er den samme som førnævnte, forskellen er blot at linserne er udviklet til voksne med langsynethed på øjnene.

Eyeline Optique dykkerbriller 
med styrke til langsynede voksne

Vejl. pris DKK 364,-

Dykkerbrillen med styrke fås i sort med klart glas eller røgfarvet glas.

Du bør ikke vælge glassets farve ud fra, om de ser cool ud på dit ansigt. Men i stedet ud fra om du primært svømmer indendørs eller udendørs.

Er du i tvivl om hvilken farve, der er den rette for dig? Så læs mere om forskellen til sidst i artiklen her.

Primotec Optique til nærsynede børn 3-12 år

dykkerbriller med styrke primotec optique kids

Denne sorte dykkerbrille med silikonerem i samme farve, har en styrke fra -1,50 til -6,00, og er dermed et godt match til et nærsynet barn i alderen 3 til 12 år.

Eyeline Optique dykkerbriller med
styrke til nærsynede børn
Vejl. pris. 359,-

Dermed slipper dit barn for et sløret udsyn til svømning og risikoen for at miste sine kontaktlinser. 

Svømmebrillens linser er tilmed anti-dug behandlede, så barnet slipper for irreterende dug. Øjnene er desuden beskyttet optimalt med et UV-filter på indersiden.

Primotec Optique til langsynede børn 3-12 år

dykkerbriller med styrke 3

Denne dykkerbrille med silikonerem har en styrke fra 1,0 til 8,00, og er dermed et godt match til et langsynet barn i alderen 3 til 12 år.

Eyeline Optique dykkerbriller med
styrke til langsynede børn
Vejl. pris. 359,-

Modellen passer til ethvert vandglad barn, som normalt går med briller. Remmen om nakken og næsebroen kan nemlig justeres, så brillen bliver optimalt tilpasset til dit barns ansigt. 

Dykkerbrillen med styrke fås i forskellige farver. Med klar silikonerem og blå farve ved glasset, i en lækker lyserød farve eller i sort med smoke glas.

Tips til køb af dykkerbriller med styrke

Hvad er formålet med dykkerbrillen?

Det første spørgsmål du bør stille dig selv er, hvad er formålet med købet af min dykkerbrille? Som nævnt i introduktionen længere oppe, så findes der forskellige typer af dykkerbriller der hver har et bestemt formål. 

Ønsker du en brille der både kan tages med til stranden, i poolen og svømmehallen?
Så er det en dykkerbrille uden næse (svømmemaske) du skal investere i. 

Ønsker du at kunne dykke med din brille også, altså mere end blot et par meters dybde i poolen, så er det en decideret dykkermaske (der dækker næsen til) du skal have fat i. 

Dykkerbriller uden næse kan nemlig ikke trykudlignes, hvilket ved dyk dybere end et par meter, vil resultere i at brillen trykkes ubehageligt kraftig imod ansigtet.

Linsens farve

Dykkerbrillens glasfarve bør ikke vælges ud fra, hvad man synes der ser mest cool ud, men derimod ud fra hvilke omgivelser, man oftest skal svømme i.

Klart glas: Er standarden i de fleste dykkerbriller. Det klare glas lukker den maksimale mængde af lys ind, og sikrer derved et super udsyn ved indendørs svømning. Specielt i omgivelser med et mere afdæmpet lys.

Briller med klart glas er et godt valg til fritidssvømning og konkurrencer. Selvom de er velegnede til udendørs brug og har en UV-beskyttende belægning, reducerer klare linser ikke lysstyrken ved skarpt lys.

Røgfarvet (smoke) glas: Reducerer det lys der kan trænge ind igennem brillen og skaber derved et mørkere udsyn i omgivelser med skarpt lys.

Derfor er røgfarvet glas ikke egnet til svømning i omgivelser med dæmpet lys. De er derimod ideelle til at tage med på ferie under varmere himmelstrøg, hvor du skal plaske rundt i en pool eller svømme åbent vand under solens stråler.

Blåt glas: Er mellemtingen imellem det det mørke røgfarvet glas og det helt klare. Dykkerbriller med denne farve linse er derfor både velegnet til indendørs og udendørs brug. 

På trods af at det skærmer en smule mere for lyset end det klare glas, så er det foretrukket af mange, idet det giver et naturligt udsyn og en god all-around brille, som kan tages med alle steder. 

Spejlglas: Ideel i omgivelser med ekstremt skarpt lys, da de reflekterer lyset væk fra øjnene. Derfor foretrækkes de bl.a. også af motionister indenfor Triathlon og open water svømning.  

Pleje af dine dykkerbriller med styrke

For at passe godt på dine briller, bør du huske følgende: 

  • Altid skylle dem med rent ferskvand efter brug
  • Put ikke de våde briller i en lukket beholder
  • Lad brillerne tørre naturligt 
  • Aldrig efterlade dem i solen for at undgå falmende farver
  • Husk aldrig at røre indersiden af brilleglasset, det vil forringe anti-dug belægningens virkning hurtigt!

Når anti-dug belægningen på et tidspunkt forringes, hvilket er uundgåeligt, kan du spytte ned i glasset eller bruge hjemmelavede remedier (såsom shampoo) som anti-dug væske. 

Ellers kan du købe en anti-dug spray hos svømme webshoppen Watery her.

Spænd ikke brillerne for hårdt

Mange begår den fejl, at de spænder deres dykkermaske med styrke alt for hårdt i starten. Hvis de så lækker vand ind, så bliver de spændt endnu hårdere fast – med endnu mere vand i masken til følge. 

Faktisk fungerer de bedst, hvis de sættes lidt løst på. Tilpas stramt om ansigtet til at de lige kan holde sugeevnen. For når man så dykker under vandet, vil trykket holde dem på plads og tæt til ansigtet. 

Køb dykkerbriller med styrke her

Fandt du ikke den dykkerbrille med styrke du søgte? Så kan jeg anbefale at kigge nærmere på det store udvalg hos tre af Danmarks største og bedste webshops inden for dykning og svømning her. 

1.289 anmeldelser
4.2/5
1.201 anmeldelser
4.9/5
Læs også
Hold dig opdateret i vores dykkerunivers

Har du lyst til at blive opdateret med nyheder og spændende blogindlæg om dykning? Så tilmeld dig vores nyhedsbrev og få tips og dykkerhacks direkte i din indbakke.

Del opslaget med nogen du kender

Abonner
Giv besked om
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments