Guiden til køb af svømmebriller med styrke til børn og voksne

Selv om du er afhængig af briller eller kontaktlinser i din dagligdag, så skal det ikke stoppe dig fra at iføre dig svømmetøjet, tage svømmebrillerne på og erobre bassinet. Her finder du nemlig et udvalg af de bedste svømmebriller med styrke. 

Idet du til dagligt går rundt med briller (eller kontaktlinser), så ved du allerede hvor vigtigt det er at passe på dine øjne og dit syn. 

Det gælder også når du springer i bassinet. Svømmebriller er vigtige for din og andres sikkerhed. 

De sikrer at du er i stand til at se klart under vandet, så du kan vurdere den korrekte afstand til bassinkanten og undgå andre svømmere, samtidig med at de skærmer dine øjne fra klorin og andre kemikalier i vandet, som kan irritere dine øjne. 

Derfor er svømmebriller med styrke heldigvis opfundet. Og selvom du ikke kan finde helt det samme udvalg som med almindelige svømmebriller, så er der stadig rigeligt med muligheder derude. 

I denne artikel har jeg udvalgt 4 af de bedste svømmebriller med styrke til både børn og voksne. Her finder du den rette for dig, uanset om du er nærsynet eller langsynet. 

Ønsker du i stedet at se det komplette udvalg af svømmebriller med styrke?
Så anbefaler jeg dig at gå direkte til Danmarks førende svømme-webshop » Watery her 

Generelle råd til køb af svømmebriller med styrke

Svømmebriller med styrke findes i flere forskellige modeller og former. Der er fx forskel på hvor godt brillen sidder alt afhængig af hvilken type nakkerem du vælger, om næsebroen kan justeres og hvilken farve glasset har. 

Men bare rolig, jeg gennemgår alt hvad du bør holde øje med, når du skal købe en svømmebrille med styrke til sidst i artiklen. 

Grundet det store udvalg, kan det være en god idé at gøre dig nogle overvejelser i forhold til, hvor din svømmebrille skal bruges, og hvad den skal bruges til. 

Du kan både få svømmebriller med styrke til open water svømning udendørs, til indendørs konkurrencesvømning og til almindelig fritidssvømning. 

Forskellen på svømmebriller og dykkermasker

Svømmebriller har generelt en rund eller oval form, er mindre end masker og sidder tættere på øjnene. De er primært beregnet til brug ved svømning, og indkapsler kun øjnene, ikke næsen ligesom dykkermasker

Skal du på snorkelferie, er det derfor bedre at købe en dykkermaske med styrke, som både kan bruges i poolen og sammen med dit snorkeludstyr.

svoemmebriller
Se svømmebriller med styrke her
svømmebriller med styrke 1
Se dykkermasker med styrke her

Svømmebriller med styrke til voksne

Nedenfor kan du se 2 gode bud på en svømmebrille til nærsynede eller langsynede voksne. 

Til nærsynede voksne

Eyeline Optique Sort med styrke - Fra (+1,5) til (-10)

Hvis du er nærsynet, så er er denne optiske svømmebrille med styrke fra det populære mærke Eyeline det rette valg for dig. 

Brillen fås i farven sort (som på billedet) eller i blå. Desuden kan du vælge imellem klart eller røgfarvet brilleglas.  

Der er indbygget styrke i selve brillens linser, hvilket er en fordel sammenlignet med andre mærker, hvor brillen og linserne med styrke skal købes separat. 

Har du brug for forskellig styrke på hvert øje, så er det også muligt.  

Eyeline Optique Sort til nærsynede voksne 
DKK 364,-

Nakkeremmen og næsebroen kan på alle Eyelines svømmebriller justeres nemt og hurtigt. Dermed kan brillen tilpasses alle ansigter, så den effektivt holder vand ude og samtidig sidder behageligt omkring øjnene uden at efterlade dybe mærker efter brug. 

Eyelines optiske svømmebriller er antidug-behandlede, så du dermed slipper for dug i linserne under svømmeturen. Desuden er svømmebrillerne udstyret med et UV-filter, så dine øjne er optimalt beskyttede, ligesom en silikoneliste rundt om glasset gør, at brillerne ikke strammer.

Egenskaber:

 • Anti-dug behandlede brillelinser
 • UV-filter i glas 
 • Klart eller røgfarvet glas
 • Splitrem
 • Justerbar nakkerem og næsebro så den kan tilpasses alle 
 • Vejl. pris: 364,- kr. Køb det her.

Til langsynede voksne

Eyeline Optique Sort med styrke - Fra (+1,00) til (+8,00)

Denne model er den samme som førnævnte, forskellen er blot at linserne er udviklet til voksne med langsynethed på øjnene. 

Svømmebrillen med styrke fås i røgfarvet glas (som på billedet) eller med klart glas

Du bør ikke vælge glassets farve ud fra, om de ser cool ud på dit ansigt. Men i stedet ud fra om du primært svømmer indendørs eller udendørs. 

Er du i tvivl om hvilken farve, der er den rette for dig?  Så læs mere om forskellen til sidst i artiklen her. 

Eyeline Optique Sort til langsynede voksne
DKK 364,-

Egenskaber:

 • Anti-dug behandlede brillelinser
 • UV-filter i glas 
 • Klart eller røgfarvet glas
 • Splitrem
 • Justerbar nakkerem og næsebro så den kan tilpasses alle 
 • Vejl. pris: 364,- kr. Køb det her.

Svømmebriller med styrke til børn

Til langsynede børn

Optique Blå til Langsynede børn - Fra (+1,0) til (+8,0)

Denne svømmebrille med silikonerem har en styrke fra 1,0 til 8,00, og er dermed et godt match til et langsynet barn i alderen 3 til 12 år.

Modellen passer til ethvert vandglad barn, som normalt går med briller. Remmen om nakken og næsebroen kan nemlig justeres, så brillen bliver optimalt tilpasset til dit barns ansigt. 

Mange forældre til et barn med behov for briller oplever, at så snart barnet får svømmebriller med styrke, så får det et mere positivt forhold til vand. 

Optique blå til langsynede børn
DKK 364,-

Svømmebrillen med styrke fås i forskellige farver. Med klar silikonerem og blå farve ved glasset (som på billedet), i en lækker lyserød farve eller i sort med smoke glas.

Egenskaber:

 • Anti-dug behandlede brillelinser
 • UV-filter i glas 
 • Fås i farverne blå, sort eller lyserød.
 • Splitrem
 • Justerbar nakkerem og næsebro så den kan tilpasses alle 
 • Vejl. pris: 364,- kr. Køb det her.

Til nærsynede børn

Optique sort til nærsynede børn - Fra (-1,5) til (-6,0)

Denne sorte svømmebrille med silikonerem i samme farve, har en styrke fra -1,50 til -6,00, og er dermed et godt match til et nærsynet barn i alderen 3 til 12 år.

Dermed slipper dit barn for et sløret udsyn til svømning og risikoen for at miste sine kontaktlinser. 

Svømmebrillens linser er tilmed anti-dug behandlede, så barnet slipper for irreterende dug. Øjnene er desuden beskyttet optimalt med et UV-filter på indersiden.

Brillen leveres i et praktisk hardboks etui, som beskytter dem, når de ikke anvendes.

Eyeline Optique Sort til nærsynede børn
DKK 364,-

Egenskaber:

 • Anti-dug behandlede brillelinser
 • UV-filter i glas 
 • Klart eller røgfarvet glas
 • Splitrem
 • Justerbar nakkerem og næsebro så den kan tilpasses alle 
 • Vejl. pris: 364,- kr. Køb det her.

Det skal du kigge efter ved køb af svømmebriller med styrke

Nakkeremmen

Svømmebriller med en enkelt rem om hovedet kan ende med at glide ned imod din nakke. En såkaldt splitrem eller dobbeltrem løser dette problem, idet brillen sidder bedre fast. 

Derfor er langt de fleste svømmebriller også udstyret med en split- eller dobbeltrem. Alle de ovenstående svømmebriller med styrke jeg har udvalgt, er udstyret med en splitrem, som sikrer at de altid sidder godt fast på hovedet.

Anti-dug

Anti-dug belægning er standard i de fleste svømmebriller, men du bør altid tjekke efter. Min egen erfaring har vist, at belægningen nogle gange har fejlet, eller slet ikke har virket i første omgang. Men uanset hvad, bør man ikke forvente at belægningen er effektiv i mere end nogle få måneder.

Pleje af dine svømmebriller med styrke

For at passe godt på dine briller, bør du rense dem regelmæssigt i rent vand. Når anti-dug belægningen på et tidspunkt forringes, hvilket er uundgåeligt, kan du spytte ned i glasset eller bruge hjemmelavede remedier (såsom shampoo) som anti-dug væske. 

Ellers kan du købe en anti-dug spray hos svømme webshoppen Watery her.

Husk aldrig at røre indersiden af brilleglasset, det vil forringe anti-dug belægningens virkning hurtigt!

Klart eller røgfarvet brilleglas?

Svømmebrillens glasfarve bør ikke vælges ud fra, hvad man synes der ser mest cool ud. Men derimod ud fra hvilke omgivelser, man oftest skal svømme i. Læs mere om forskellen her:

Klart glas: Er standarden i de fleste svømmebriller. Det klare glas lukker den maksimale mængde af lys ind og sikrer derved et super udsyn ved indendørs svømning. Specielt i omgivelser med et mere afdæmpet lys. 

Briller med klart glas er et godt valg til fritidssvømning og konkurrencer. Selvom de er velegnede til udendørs brug og har en UV-beskyttende belægning, reducerer klare linser ikke lysstyrken ved skarpt lys.

Røgfarvet glas: Reducerer lysstyrken ved at skabe et mørkere udsyn i omgivelser med skarpt lys, uanset om man er indendørs eller udendørs. Derfor er røgfarvet glas ikke egnet til svømning i omgivelser med dæmpet lys. 

De er derimod ideelle til indendørs svømning med stærkt belysning og tage med på ferie under varmere himmelstrøg, hvor du skal plaske rundt i en pool under solens stråler.  

Svømmer du altid indendørs i en svømmehal, så er farvevalget dog ligegyldigt. 

Hvor kan du købe svømmebriller med styrke?

Et godt bud er Watery.dk, den førende danske forhandler, der ikke blot kan bryste sig af nogle af landets bedste priser og et af de største sortimenter – de byder også på en længere række af øvrige fordele, som du kan se herunde

100% primatch

Billigst eller de matcher

1-2 dages levering

Gratis fragt over 599,-

Support fra 08-22

Vejledning alle dage

4.5/5

4,5 / 5 stjerner baseret på 1.004 anmeldelser fra Trustpilot

Læs også
Hold dig opdateret i vores dykkerunivers

Har du lyst til at blive opdateret med nyheder og spændende blogindlæg om dykning? Så tilmeld dig vores nyhedsbrev og få tips og dykkerhacks direkte i din indbakke.

Del opslaget med nogen du kender

Abonner
Giv besked om
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments