Havfruehale til børn og voksne: Find den rette havfrue svømmedragt

Har du en havfrue derhjemme? Eller i hvert fald en, der ville ønske, hun var havfrue. Måske er du selv faldet over de der havfruehaler og har lyst til at prøve en. Så er en havfruehale et must! 

Havfruehaler er simpelthen så flotte i forskellige designs, og derudover kan de hjælpe dig og dit barn med at forbedre svømmeevnerne.

3 af de bedste havfruehaler til børn og voksne

Hvis du har du travlt, så har jeg samlet nogle af de bedste havfruehaler i denne oversigt.  

Rainbow Reef havfruehale fra Fin Fun

Denne havfruefinne er simpelthen så fin i et farvestrålende design med alle regnbuens farver. Farverne får det til at se ud som om, at halen har virkelige skæl. Halen er nem at tage af og på, og den er samtidig en hjælp til at lære barnet at svømme. Svømning bliver pludselig virkelig sjovt og som en leg! Havfruehalen findes i størrelserne 6-12 år.

Vejl. pris fra DKK 595,-

Tidal Teal havfruehale fra Fin Fun

Utrolig smukke blå farver, som gør, at ethvert barn vil føle sig som en smuk havfrue. Havefruehalen er lavet af materialerne polyester og elastan/spandex, så den er nem at få af og på, og den er fleksibel og komfortabel at have på. En sjov måde at forbedre svømningen på!

Vejl. pris fra DKK 595,-

Aussie Green havfruehale fra Fin Fun

Her kommer man til at være en vaskeægte australsk havfrue! Havefruehalen har præcis samme farve som det klare vand i Australien. Havfruehalen kan både bruges til sjov og leg, men den er også god til at øve svømmeevnerne. Havfruehalen kan nemt vaskes i vaskemaskinen i koldt vand.

Vejl. pris fra DKK 595,-

Derfor er en havfruehale fra Fin Fun et godt valg

Der er mange gode fordele ved en havfruehale fra producenten Fin Fun. Nogle af dem er oplistet herunder:

Vi dykker lidt dybere ned i nogle få af dem. Fin Fun har en fantastisk sikkerhed, og de har vundet flere priser. I 2016, 2017, 2018 og 2019 vandt de den prestigefyldte internationale ”Parents Choice – Mermaid-tails”. Denne beror på sikkerhed, kvalitet og ikke mindst popularitet.

Fin Funs popularitet er der flere gode grunde til. En af de grunde er det letvægtige stof. Det er det samme stof, man bruger til badetøj, hvilket gør, at det sidder rigtig godt. Faktisk vejer det kun 450 gram. Stoffet er meget åndbart og hjælper benene med hverken at holdes oppe eller at synke. Det former sig efter kroppen, så havfruehalen vil komme til at passe godt.

En anden grund til, at Fin Fun havfruehaler er så populære, er dem patenterede monofinne, som fødderne stikkes ned i. Det er super nemt, da man ikke skal bøvle med lynlåse eller stropper eller noget lignende. Man skal bare stikke fødderne i, hvorefter de bliver siddende. Det fungerer nærmest som et par svømmefødder, og det er netop også dette, der gør dem så sikre. De er nemlig meget nemme at komme ud af igen. Monofinnen er lavet i højkvalitetsneopren, som gør det let, fleksibelt og giver styrke.

Slutteligt er designet meget realistisk, og havfruehalerne har de skønneste farver. Du kan vælge mellem fem farver, og designet er lavet i 3D, hvilket gør, at det ser så realistisk ud.

Afspil video

Sådan fungerer en havfruehale

Det er godt at læse op på, hvordan en havfruehale virker. Ikke fordi det er meget kompliceret, men fordi det alligevel lige kræver lidt svømmefærdigheder. Først og fremmest er en havfruehale en monofinne, som man kan sige, er en slags dobbelt svømmefod. 

Materialet på havefruehalen er det samme som på badetøj. Havfruehalen er bred i bunden, så man kan glide langt gennem vandet med bare et spark med benene. Man skal dog lige lære at gøre det helt rigtigt.

Her følger en kort guide til, hvordan du får den på:

1) Sæt monofinnen ind i havfruehalen
2) Du træder fødderne ind i monofinnen, ligesom du ville gøre med svømmefødder
3) Derefter kan du trække resten af halen op omkring numsen og hofterne, så den sidder
4) Det nemmeste er at gøre det ved vandkanten i svømmehallen, poolen, eller hvor du skal bruge den

Når du så skal svømme med den på, handler det bare om at øve bensparket, så du kan nå længst muligt gennem vandet med ét spark.

Hvis havfruehalen er til et barn, er det vigtigt, at barnet er 6 år eller ældre, da man gerne skal besidde lidt svømmefærdigheder, medmindre man ikke vil svømme med den på.

Barnet skal eksempelvis:

  • Kunne flyde på ryggen i 30 sekunder, så det kan hvile sig på ryggen, hvis det bliver træt
  • Gerne kunne vende sig i vandet og have kontrol på kroppen imens
  • Kunne svømme minimum 25 meter uden hjælp
  • Kunne svømme ved hjælp af butterfly ben på ryggen og maven, da det er sådan, man svømmer med den på.

Det er altid en god idé, at du er i nærheden, så du kan holde øje med barnet, hvis noget skulle gå galt. Det kan blive rigtig sjovt og en lærerig oplevelse for barnet at bruge den. I starten kan du være med til at hjælpe, hvor barnet senere sikkert vil blive rigtig god til det helt selv.

Afspil video

En anderledes og sjov svømmetræning

Svømmetræning med havfruehale er lærerigt både for børn og voksne. Faktisk findes der såkaldte havfrueinstruktører, som står i spidsen for havfruesvømmehold. 

Her er nogle af fordelene:

Afspil video

Gode råd til sikker "havfruesvømning"

Det er som nævnt vigtigt, at børnene har en hvis svømmeerfaring, inden de kaster sig ud i at svømme med en havfruehale. Det samme gælder naturligvis for voksne. Det er vigtigt at tage små skridt af gangen, så man kan prøve det af efterhånden og lære den rette teknik.

Husk altid følgende:

  • Svøm aldrig alene eller uden opsyn
  • Træn at komme op at stå med halen på
  • Tjek brugsvejledningen og eventuelle advarsler
  • Brug den i en pool eller i en svømmehal, ikke i havet.

Derudover kan du eller barnet bruge svømmevinger i starten til at øve at få den rette svømmestilling. Der findes hold, man kan tage, hvor man øver at svømme med havfruehalen på. Dette er sikkert, da en svømmelærer kan lære barnet eller dig det.

Hvor kan du købe havfruehaler til børn og voksne?

Hos Watery kan du finde mange forskellige havfruehaler, så her er det blot at tjekke udvalget ud. Det er et af landets førende onlineforhandlere af svømmeudstyr. Der er kundeservice, som kan hjælpe dig til det rette valg, og ellers er der gode beskrivelser af produkterne, som kan gøre dig klogere. Klik her for at se deres store udvalg

4,7 på Trustpilot
4.7/5

FAQ om en havfruehaler

Hvordan fungerer en havfruehale?

En havfruehale er en monofinne, som man kan sige, er en slags dobbelt svømmefod. Den er lavet af det samme materiale som badetøj, og er bredere i bunden så man kan glide langt gennem vandet med bare et spark med benene.

Hvad koster en havfruehale?

Priserne starter fra 150 kr. til +1.000 kr. Der er dog stor forskel på kvalitet, pasform og hvor længe de kan holde. Husk også at tænke på, sikkerheden når du skal købe.

Hvor kan man bruge en havfruehale henne?

En havfruehale kan bruges i en pool eller i en svømmehal, men bør aldrig bruges i havet.
Læs også
Hold dig opdateret i vores dykkerunivers

Har du lyst til at blive opdateret med nyheder og spændende blogindlæg om dykning? Så tilmeld dig vores nyhedsbrev og få tips og dykkerhacks direkte i din indbakke.

Del opslaget med nogen du kender

Abonner
Giv besked om
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments