Microfiber håndklæde test – Se de bedste hurtigtørrende håndklæder

Hvad enten du er den fødte backpacker, Danmarks største vandhund eller outdoor-entusiast, så er det en kæmpe fordel, hvis du har et mikrofiber håndklæde liggende i tasken fremfor et helt almindeligt håndklæde.

Et sådant håndklæde af mikrofiber er nemlig hurtigtørrende, og så fylder det næsten ingenting. Så til dig, der er på vej ud på en lang rejse eller hyppigt besøger svømmehallen, så er de to grunde helt klart grund nok til at vælge et fiber håndklæde fremfor et almindeligt bomuldshåndklæde.

Tjo, et håndklæde af mikrofiber er muligvis ikke lige så blødt som dets modsvarende bomuldsmakker, men til gengæld tørrer det på ingen tid, har en høj sugeevne, tager ingen plads i tasken – og ja, så kan det faktisk anskaffes rimelig billigt, selvom det måske lyder fancy med sådan et microfiber klæde.

Microfiber haandklaede

De fleste hurtigtørrende håndklæder, som vi ser på markedet i dag, blive lavet af mikrofiber. Og med god grund. Microfiber er et syntetisk materiale, som består af polyester og/eller polyamider. Det er selve stoffibrenes struktur, der giver det evnen til at absorbere vand og hurtigt tørre igen.

Netop derfor er et håndklæde af mikrofiber velegnet til at tage med på rejser, til svømning, sportsaktiviteter, dykning eller lignende.

Mikrofiber-materialet har desuden en mindre tendens til at blive jordslået, hvis man kommer til at glemme det i tasken. Så hvis du er træt af lugten af et håndklæde, der har været vådt i et par dage – så får du løsningen her.

3 af de bedste microfiber håndklæder

Hvis du har du travlt, så har jeg samlet nogle af de bedste microfiber håndklæder af forskellige typer og størrelser i denne oversigt. 

Arena Halo microfiber håndklæde 145x90 cm

Dette lækre hurtigtørrende håndklæde er udviklet af det anerkendte svømmemærke Arena.

Det perfekte match for svømmeren, eller dig som skal en tur på ferie. Størrelsen er 145×90 cm og det vejer blot 270 g. Desuden medfølger også en elastik, så du kan folde håndklædet helt sammen så det næsten intet fylder i tasken. Fås i flere forskellige farver. 

21 anmeldelser
4.6/5
Vejl. pris DKK 239,-

Summersand microfiber håndklæde 160x80 cm

Dette lækre Summersand håndklæde er produceret i højkvalitets materialer og har et klassisk nordisk design.

Perfekt egnet til rejser, sport eller en tur på stranden. Håndklædet har en dejlig stor badehåndklædestørrelse på 160 x 80 cm., men er samtidig let med sine 310 gram, så den er nem at transportere. Bomuldspose medfølger. 

7 anmeldelser
4.8/5
Vejl. pris DKK 229,-

Watery microfiber håndklæde - Eco Nebraska 160x80 cm

Eco Nebraska fra Watery er et must-have til sport, svømning, strandbesøg, rejser og fitness.

Det er lavet af 88% genanvendt polyester fra indsamlede plastflasker, er ikke kun bæredygtigt, men også hurtigtørrende, kompakt, sandafvisende, lugtfri og antibakteriel. Med sit minimalistiske, nordiske design  kombinerer det funktionalitet og stil. Mesh-bag medfølger og det fylder mindre end en drikkdunk.

39 anmeldelser
4.7/5
Vejl. pris DKK 285,-

Hvad skal du kigge efter ved køb af microfiber håndklæde?

Har du besluttet dig for at købe et microfiber håndklæde, så får du her nogle overvejelser, som er vigtige at have med i baghovedet, når du køber. 

Det er nemlig ikke alle håndklæder der er af helt samme kvalitet, og derfor kan du med fordel også tjekke en microfiber håndklæde test, før du køber. Så har du en idé om hvilke mærker, der leverer den bedste kvalitet til prisen.

Størrelsen

Hurtigtørrende håndklæder fås i mange størrelser. Som regel angives det ligesom med tøjstørreler i S-XL. Hvor Small og Medium mest egner sig til vaskeklude til ansigtet eller til at tørre hænder i, så skal du op i Large eller X-Large, hvis du vil have et hurtigtørrende badehåndklæde.

Tænk derfor over, hvad håndklædet skal bruges til. Skal du ligge på det på stranden eller skal det med i oppakningen på næste lange rejse? Eller vil du gerne slippe for at tørre hænder i et vådt håndklæde?

Volumen

Både vægt og hvor meget håndklædet fylder, skal naturligvis også have betydning for dit valg. 

Fylder håndklædet for meget i din svømmetaske, kan du nemlig hurtigt blive træt af det. Heldigvis vejer de fleste mikrofiber håndklæder under 500 g, så du kan være rimelig rolig på den front. 

Men sørg alligevel lige for at tjekke vægten og volumen, inden du køber.

Absorberingsevne

Dette punkt er muligvis det vigtigste. Har dit håndklæde ikke en god absorberingsevne, så er det nemlig ikke et særlig godt håndklæde. 

Med absorberingsevnen følger nemlig både håndklædets evne til at absorbere vandet på din krop og til at tørre hurtigt igen.

Slidstyrke

Slidstyrken er vigtig for hvor meget dit håndklæde kan tåle, og om det for eksempel kan holde til maskinvask. 

Det er klart at fordel, hvis du kan vaske dit håndklæde i en vaskemaskine, da det er den mest effektive måde at sørge for at du får slået bakterierne ihjel under vasken. 

Så inden du køber et mikrofiber håndklæde, kan det være en god ide tjekke vaskeanvisningen. Står der håndvask, bør du finde et andet.

Opbevaring

Mange mikrofiber håndklæder kommer med opbevaringsposer. Det er særligt smart, da disse poser sikrer, at håndklædet fylder så lidt som muligt i din taske. 

Til dig, der har brug for et kompakt håndklæde, er det derfor essentielt, at der også følger en opbevaringspose med.

Antibakterielt

Nogle håndklæder er udover at tørre hurtigt og derved afværge bakterier, til med også antibakterielt. Det er altså en rigtig fin feature, som er værd at kigge efter – særligt hvis håndklædet er til at tørre hænder i.

Farve og stil

Lige i starten, da mikrofiber håndklæder kom på markedet, var det meget simple farver, man kunne vælge. Nu til dags kan du heldigvis få dit behov for farver og mønstre stillet, da man kan få mikrofiber håndklæder med alle mulige prints. Så hav også det in mente, hvis det er vigtigt for dig.

Hvornår kan man bruge microfiber håndklæder?

Disse typer håndklæder kaldes også for letvægtshåndklæder og rejsehåndklæder af en grund. De er geniale at have med på rejsen. Er du backpacker og skal bo på hostels, kan du derfor spare penge, fordi du slipper for at bruge penge på at leje et håndklæde. Samtidig kræver det så lidt plads i tasken at have med, at der nok skal være plads til resten af dit tøj, udstyr og souvenirs.

Et hurtigtørrende håndklæde egner sig også rigtig godt til dig, der går til svømmetræning. Det er nemlig genialt at have et lille håndklæde med ind i svømmehallen, som lige kan bruges til at tørre ansigtet, inden man skal i vandet. Og mens man er i vandet, når håndklædet at blive tørt nok til at man kan bruge det igen. Smart.

Da håndklæderne også fås i store størrelser, kan du roligt tage det med på stranden, med i fitness (og ikke bekymre dig om, at det ligger og er vådt resten af din arbejdsdag) eller bruge det som siddeunderlag, når du er på vandretur.

Endnu en smart anvendelsesmulighed med et mikrofiber håndklæde er at hænge det på badeværelset, så man kan tørre hænder i det – især når man har gæster. Så er der nemlig ingen, der skal tørre hænder i et vådt håndklæde.

Her køber du dit hurtigtørrende håndklæde

Fandt du ikke det du søgte? Så kan jeg anbefale at kigge nærmere på udvalget hos disse forhandlere, der tilbyder de bedste hurtigtørrende microfiber håndklæder.

4,7 på Trustpilot
4.7/5
4,9 på Trustpilot
4.9/5
Læs også
Hold dig opdateret i vores dykkerunivers

Har du lyst til at blive opdateret med nyheder og spændende blogindlæg om dykning? Så tilmeld dig vores nyhedsbrev og få tips og dykkerhacks direkte i din indbakke.

Del opslaget med nogen du kender

Abonner
Giv besked om
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments